L’AV Guineueta fa una crida pel relleu generacional

La junta convoca una assemblea al gener per evitar la mort de l’entitat

L’AV de la Guineueta fa aquests dies una crida al veïnat per superar una crisi greu. En deu anys han passat de liderar grans manifestacions en favor del CAP del barri i tenir 700 socis, a veure’s com el nombre es reduïa fins a la seixantena. La junta actual està formada per persones octogenàries que clama per un relleu. Després d’una primera assemblea extraordinària volen ser optimistes tot i que  cal veure com es materialitzen les candidatures a la propera convocatòria, el 16 de gener.

Un equipament com a salvació

“Hem estat una associació de veïns amb molta força, un exemple de lluita des dels temps de la dictadura fins avui. Sempre ens hem esforçat per defensar els drets i la qualitat de vida dels veïns”, afirma Agustín García, vicepresident de l’AV Guineueta. Ara mateix ell és el més jove de la junta, amb 78 anys. Per a ell, la clau de la crisi actual de l’entitat ha estat la manca d’un equipament que funcioni com a cor neuràlgic del barri i que serveixi per impulsar el teixit social de la Guineueta. “Fa molts anys que demanem un casal de barri o un centre cívic. Si tens un equipament, la gent hi va, hi ha sinèrgies, hi ha més comunicació, i seria més fàcil que hi hagués relleu a l’associació.-afirma García- La llàstima és que no va tirar endavant el projecte a la masia de Can Carreras, que finalment serà escola bressol, i encara no hi ha data per al casal previst a la rambla del Caçador. I sense equipament, és la mort de l’associació de veïns.”

Una entitat lluitadora

L’AV Guineueta té una llarga trajectòria de lluites al darrera. La darrera va ser l’any 2012, quan es van traslladar les urgències nocturnes i de cap de setmana del CAP Guineueta al CUAP d’Horta. “Hem estat 3 anys i 7 mesos manifestant-nos al carrer i reclamant que ens tornessin les urgències al CAP Guineueta. No ho vam aconseguir tot, no ens van tornar les urgències, però sí que hi hagi dues ambulàncies a la porta del CAP per si hi ha una emergència. –afirma Agustín García- També tenim l’orgull de ser la primera associació del país que vam aconseguir un conveni amb Generalitat i Ajuntament per instal·lar ascensors als habitatges.” A més, recorda totes les urbanitzacions que van fer en el seu moment per acabar amb el consum de droga al carrer, i les darreres, la reforma del parc de la Guineueta. “Ara només ens falta la darrera part del barri per reurbanitzar i sobretot, tenim pendents equipaments.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies