Un concurs de noves tecnologies adreçat a les nenes i noies

Les Technovation Girls hauran de dissenyar i crear una app per resoldre un problema social

L’esquerda de gènere que trobem en la informàtica i les noves tecnologies ve donada fonamentalment per una manca de referents femenis en aquest cap.  La percepció de la informàtica com un camp eminentment masculí desanima moltes noies a seguir els seus estudis en aquest àmbit.

Per revertir aquesta situació cal motivar nenes i noies a dedicar-se a aquesta disciplina. I una bona manera d’aconseguir-ho arriba de la ma de Technovation, una organització sense ànim de lucre que vol fomentar l’interès de nenes i adolescents en el món de les noves tecnologies.  Technovation Girls és un concurs en què es proposa dissenyar i crear una aplicació mòbil (app) per resoldre un problema social. Les joves aprendran i aplicaran les competències tecnològiques necessàries per desenvolupar el seu projecte gràcies a l’ajuda de les seves mentores. Els projectes presentats competiran en un concurs internacional que també tindrà una fase regional, on podran guanyar diferents premis. Els equips millor classificats a nivell mundial aniran a San Francisco, a Silicon Valley, amb la possibilitat de guanyar diferents premis i visitar grans empreses.

A Nou Barris, prenen part del projecte les biblioteques Vilapicina i la Torre Llobeta i Nou Barris. En aquesta última, el proper 13 de desembre a les 17.30h està prevista la sessió inaugural. Posteriorment, a les 18.30h, s’oferirà el taller “Girls power: art i tecnologia”, on nenes i noies d’entre 12 i 17 anys podran dissenyar i fabricar un pòster interactiu. A partir de la idea inicial, els ensenyaran a programar amb plaques Microbiti i a fabricar el pòster interactiu amb lluminària LED. L’activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies