‘Sopa’, els tabús de les famílies servits a taula per Nadal

L’espectacle convida a reflexionar a la 24a edició del Circ d’Hivern    

Una mateixa taula, un mateix dinar, una trobada anual familiar amb absències, records, conflictes, problemes, addiccions i contradiccions, que s’acostuma a veure d’una manera idíl·lica.  L’edició d’enguany del Circ d’Hivern ‘Sopa’ segueix la història d’una família a partir d’allò que succeeix any rere any a la taula de Nadal. “Expliquem la història d’una família sense tabús – comenta Marcel Vidal, el director de ‘Sopa’ – Ensenyem sense amagar drames com l’alcoholisme,  la pèrdua dels éssers estimats que no hi són a taula, les absències d’un marit excusant-se en la feina,…”.  Són qüestions que no s’acostumen a plantejar per Nadal. “Hem triat el Nadal perquè és potser una època en la qual hi ha molta hipocresia en aquest sentit”, afegeix Vidal.

Marcel Vidal i Marine Fourteau són els encarregats d’apropar-nos aquest espectacle a la 24a edició del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris.  ‘Sopa i el vent que no s’emportà’ és el títol de la proposta, amb una barreja a parts iguals d’humor i tragèdia.  Els espectadors veuran com en una sala en forma de pista de circ se succeeixen un sèrie de dinars de Nadal d’una mateixa família a través de diverses generacions, des dels anys 30 fins a l’actualitat.  Un esquema narratiu inspirat en el llibre ‘El llarg dinar de Nadal’, en què de Thornton Wilder mostrava l’evolució d’una família benestant dels Estats Units a través de 90 àpats nadalencs. En el cas del Circ d’Hivern, l’escenari no varia amb els anys: una mateixa taula, sota la mateixa finestra, la mateixa recepta, el mateix avet, les mateixes cançons i el vent a fora. “Volem trencar la imatge idíl·lica i perfecta del Nadal, posant damunt la taula els drames i problemes –  assegura el director- Perquè la gent surti d’aquí fent-se preguntes, qüestionant-se coses que es fan sense pensar el perquè.”

Vidal i Forteau són els creadors de la companyia ‘Marcel et ses drôles de femmes’. Els seus espectacles, com aquest, incorporen lectures diferents acostumen a estar treballats a partir de l’escriptura col·lectiva. Per a l’espectacle han triat cinc artistes que han aportat la seva experiència en sis disciplines diferents: corda volant, trapezi, corda fixa, capil·lotracció, acrobàcia, trapezi i acrobàcia en combinació amb la dansa urbana i el break dance.

24 edicions del Circ d’Hivern

Amb ‘Sopa’ el Circ d’Hivern arriba a l’edició 24, just l’any que ha rebut el Premi Nacional de Circ per la seva trajectòria. Tot i això, des de l’Ateneu Popular de 9 Barris asseguren que aquest reconeixement no ha influït en la producció d’enguany. El cicle nadalenc va sorgir l’any 1996 amb la intenció de fomentar la creació i d’oferir propostes inèdites i de qualitat a tot tipus de públic, més enllà del familiar exclusivament.

L’espectacle s’estrena el dia 21 de desembre, després d’una preestrena amb invitació aquest dissabte 14. En total se serviran 21 racions de ‘Sopa’. Les entrades es poden adquirir telefònicament, a taquilla o bé per internet.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies