Els veïns s’encenen a l’Audiència Pública per l’acarnissament dels darrers desnonaments

Districte assegura que ha reforçat els serveis d’acompanyament i ajut a les famílies, sobretot als menors

El problema d’habitatge i els desnonaments han centrat l’Audiència Pública de Nou Barris amb un gran nombre d’intervencions i pancartes. És un fet ja habitual però aquest cop la tensió ha estat més intensa. El llançament d’ahir al matí a Ciutat Meridiana ha encès els veïns, perquè, segons diuen, hi havia menors dins l’habitatge i hi va haver massa contundència policial. Un fet que, critiquen, es troben cada cop més darrerament als desnonaments, amb la presència de dues o tres furgonetes dels Mossos. Afirmen que en molts casos tracten a les famílies com a delinqüents, fins i tot davant la presència de menors. I denuncien que, fins i tot, han arribat a empentar els activistes. “Anar a una casa a desnonar una família amb l’actitud que porten no creiem que sigui el millor, no només per a la salut mental de les persones adultes que viuen amb els nens sinó també les conseqüències que portaran aquestes formes de comportament de les autoritats a la vida dels infants”, va criticar Mirta Minzetti, veïna que treballa en l’àmbit cultural i dels infants.

Les entitats i associacions han demanat una solució urgent per a la família de l’Alba, desallotjada ahir, i per a la resta d’afectades que es troben amenaçades amb desnonaments imminents. Reclamen més implicació per part de l’Ajuntament i els han llençat un ultimàtum de 24 hores per solucionar el cas de la família desnonada. Ara mateix aquesta família, composta per una mare i dos menors, té garantides tan sols dues nits en un alberg. Els activistes han anunciat que si no hi ha resposta, no es mouran de la sala del Consell Plenari aquest vespre (dijous) fins aconseguir-ho. Per a ells, la situació és alarmant, amb una acumulació de casos i situacions a precari massa elevada ens els darrers anys de crisi.

La regidora de Nou Barris, Marga Mari-Klose ha defensat que l’Ajuntament està molt sensibilitat amb el problema de l’habitatge, els desnonaments i les conseqüències en la salut que poden tenir els menors implicats en el problema. “La Generalitat hauria de cobrir molt més del que cobreix respecte a la Taula d’emergència i no ho està fent. I l’Ajuntament està fent un sobreesforç i generant serveis d’atenció a les persones que es troben en aquest drama relacionat amb l’habitatge. És possible que no tots els serveis donin una resposta que tothom espera, en això assumeixo que no es pot donar una resposta pel que fa a lloguer social”, va assegurar Marga Mari-Klose. En aquest sentit, afirma, s’han reforçat els serveis psicològics per atendre els infants i adolescents que pateixen situacions d’aquest tipus. Tanmateix ha afirmat que no hi ha una fórmula màgica ni immediata per resoldre el tema de la necessitat d’habitatge social i ha demanat més compromís per part d’altres administracions.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies