El ple tomba la primera iniciativa ciutadana de Nou Barris que volia convertir Maladeta en espai públic

L’AV Porta surt decebuda però amb la intenció de continuar lluitant contra l’especulació en aquests solars

El Consell Plenari de Nou Barris va tombar anit la primera iniciativa ciutadana que s’ha portat a debat. L’AV Porta havia recollit més de 2.500 signatures per introduir a l’ordre del dia un punt amb què pretenia que els partits aprovessin iniciar els tràmits per declarar l’anomenada rambla de Maladeta com a espai públic. L’entitat veïnal volia així crear un espai de debat que acabés amb una decisió municipal ferma sobre els usos que han de tenir aquests solars. Els terrenys estan ocupats des de fa anys amb horts urbans per impedir que els propietaris, empreses constructores, hi edifiquin i especulin, ja que consideren que el barri ja està prou massificat. Des de l’associació de veïns sempre s’ha defensat que l’espai de Maladeta ha de tenir un ús públic que ha de determinar el barri en un procés participatiu. Abans, però, defensen que l’Ajuntament s’ha de fer amb aquests solars, ja sigui a través de compra, permuta, expropiació o la fórmula que convingui.

Després d’exposar la seva posició, però, l’associació de veïns només ha rebut el vot favorable d’ERC, mentre que PSC ha votat en contra i s’han abstingut la resta de partits: Barcelona en Comú, PP, C’s i Barcelona pel Canvi. Els portaveus dels grups han argumentat aquestes abstencions i el vot en contra per l’elevat cost que suposaria l’adquisició de les finques i han al·legat que no es compleixen els requeriments per expropiar-los.

Com no podia ser d’altra manera, el resultat ha estat un cop per als membres de l’entitat veïnal. “Sortim decebuts i decebudes -va explicar Albert Villacampa, de l’AV Porta- però amb la il·lusió de saber que dimarts vinent farem reunió, que valorarem aquesta situació i que Maladeta segueix ocupada com una frontera contra l’especulació com són els horts de Maladeta i continuarem apostant per accions revolucionàries encaminades cap a un canvi de model de ciutat. Sabem que des de la institució poc tenim a fer, ara toca lluitar des d’on tenim el poder, que són els carrers.” Per a ells, el preu no ha estat un problema en altres districtes i la clau en aquest cas és que hi ha pel mig l’empresa Núñez y Navarro. Han criticat el posicionament d’alguns partits, sobretot el vot negatiu del PSC, i lamenten que s’hagi perdut l’oportunitat d’impulsar un procés democràtic per desbloquejar el conflicte. Tanmateix asseguren  que continuaran lluitant al carrer perquè no es construeixi als terrenys de la Maladeta.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies