L’Ajuntament demanarà a Cat Salut una base d’ambulàncies al CAP de Ciutat Meridiana

El Pla de Barris millora la senyalització dels carrers i equipaments per facilitar l’orientació de vehicles i vianants

L’Ajuntament demanarà a Cat Salut que instal·li una base d’ambulàncies amb dotació mèdica per reforçar les urgències del CAP de Ciutat Meridiana. A la Zona Nord el CAP té un servei d’urgències de 20h a 8h del matí, però els malalts greus acaben sent traslladats en ambulància a hospitals. Ja fa anys que els veïns reclamen un reforç amb unes ambulàncies fixes prop del CAP, perquè en horari nocturn aquesta és l’alternativa que tenen més a mà. El CUAP més proper el tenen a Sant Andreu i, a les nits, no hi ha connexió directa en transport públic.  Les opcions que tenen és pagar un taxi, una opció que no tots es poden permetre, o agafar el vehicle privat.

La complexitat orogràfica dels barris de la Zona Nord ha fet que la petició d’un reforç de les urgències nocturnes en el CAP de Ciutat Meridiana sigui recurrent en el temps.  És per això que el Consell Plenari de Nou Barris ha aprovat per unanimitat la proposta presentada per Barcelona pel Canvi. L’Ajuntament ja ha instat en diverses ocasions la Generalitat de Catalunya en una comissió bilateral que tenen per parlar de temes de salut. “En aquesta comissió tenim una competència del 40%, però no en la part financera, i la fem servir per treballar temes com aquest – va explicar Esther Flaquer, consellera de districte de Barcelona en Comú –  Sabem que preocupa molt a la població d’aquest territori.  I tornarem a insistir perquè posin una estació d’ambulàncies al CAP o en una zona propera que doni servei a tots els territoris de la Zona Nord”.  El mateix plenari va acordar que aquesta nova base d’ambulàncies no ha de suposar en cap cas la supressió de cap dels serveis d’urgències que té ara el CAP de Ciutat Meridiana.

Millores en la senyalització

L’Ajuntament, a més, vol millorar tota la comunicació visual dels carrers a Ciutat Meridiana. Des del Pla de Barris s’estan instal·lant tota una sèrie d’indicadors tant per senyalitzar als vianants els equipaments i serveis del territori com per anunciar a quin carrer i numeració pertanyen els blocs. “Segons a quin carrer vagis és una mica complicat perquè es tallen unes i continuen després”, comenta en aquest sentit Vicente Fernández, veí de Ciutat Meridiana. A partir del gener es continuarà reforçant la senyalització més dirigida als cotxes i vehicles d’emergència. “Està molt complicat i costa orientar-se, sobretot el carrer de les Agudes que està molt trencat – comenta Consuelo Granado, veïna de Ciutat Meridiana – perquè hi ha vegades que els mateixos veïns del barri no ho troben, imagineu-vos una ambulància”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies