S’inaugura el local de Lola no estás Sola

L’espai s’ha convertit en una zona segura on les dones sense llar se senten com a casa

Ja fa uns mesos que va entrar en funcionament, però, les dones de l’associació Lola no estás Sola han volgut esperar a que tot estigués perfecte per inaugurar el seu local, com qui inaugura un pis. Ahir va ser una tarda d’emocions i il·lusió entre treballadores, voluntàries i usuàries que volten per aquest espai dedicat exclusivament a dones sense llar o que no tenen garantit un habitatge digne.“El local de Lola és, abans que res, una zona segura – comenta l’Eva, una de les usuàries – És un espai per a nosaltres, per sentir-se còmoda, per sentir-se una mateixa, per no haver d’anar batallant, per treure’t la closca, per gaudir, plorar, riure, cantar i ballar.” Al llarg del vespre les ‘loles’ van rebre la visita de veïnes i representants de moltes entitats del districte. Les mateixes usuàries es van encarregar de fer les visites per mostrar el local i els serveis que ofereix. A més, també van compartir experiències.

El Local de Lola és el primer espai que ofereix un servei d’higiene femenina i  cures per a dones sense llar. “Va ser un lloc on vaig poder dutxar-me i prendre un cafè i rentar la meva roba, són meravelloses amb mi. – explica la Fátima, una altra de les usuàries – Aquestes dones són una meravella, em compren els medicaments i tot el que necessito. Són molt bones amb mi, totes les dones Lola no estás Sola.”

L’associació es va traslladar a finals de juliol a l’antic local de l’associació de veïns del Verdum, situat al carrer de l’Artesania. L’entitat tenia la seu abans en un dels espai de l’AV de la Prosperitat. El nou local ha estat condicionat per l’Ajuntament per oferir un servei de primera necessitat per a les dones. Les usuàries disposen de dutxes, lavabo, rentadora i assecadora, i d’un vestidor amb roba i productes fruit de donacions.  A més, el local té un espai social on relacionar-se prenent un cafè a l’office o fer tallers i activitats. Al despatx, amb més intimitat, s’atenen i es fan seguiment els casos i situacions personals de cadascuna de les usuàries.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies