Can Basté acull un dels gossos de formigó per promoure l’adopció durant les festes de Nadal

Forma part d’una campanya que vol conscienciar sobre la tinença responsable d’animals de companyia

Durant les festes de Nadal, sol haver-hi llars que reben un nou membre a la família: un gat, gos o altra tipus d’animal de companyia. Però els animals no són joguines ni simples regals. Per aquesta raó l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de conscienciació que promou tinença responsable i l’adopció d’animals. Una de les accions de “Per Nadal, millor adopta!” ha estat obrir un estand durant els actes de Nadal a la plaça de Catalunya i instal·lar a diversos centres cívics de la ciutat una desena d’escultures de gossos de formigó. Un d’aquests gossos de formigó es troba a l’interior de Can Basté. Hi serà fins al 10 de gener, just coincidint amb el període de compres nadalenques. Les escultures formen part de la campanya “GosSOS” de l’any 2018, i simbolitzen gossos que han estat abandonats o perduts i es troben al CAACB esperant una nova família.

La promoció de les adopcions, millorar les condicions d’estada dels animals al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) quan això no ha estat possible, i la gestió proactiva per tal que els animals perduts retornin a les seves llars, són línies de treball fruit d’una aposta del govern municipal pel benestar i la tinença responsable d’animals i per potenciar una millora de la convivència entre les persones, els animals i el seu entorn. Des de principis d’any s’han adoptat 858 gats i gossos del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, menys que l’any passat.

L’Ajuntament du a terme durant tot l’any campanyes de sensibilització per fomentar l’abandonament zero i l’adopció d’animals de companyia. Les entrades de gats i gossos al CAACB han viscut una disminució progressiva en l’últim any, essent 1.618 entrades fins al novembre de 2019. Així mateix, 544 gossos i gats han pogut ser recuperats per les seves famílies, gràcies a que estaven correctament identificats.

Pel que respecta al nombre d’adopcions, des de principis d’any s’han fet un total de 858 (425 gossos i 433 gats). Tot i que el nombre d’adopcions ha disminuït respecte el 2018 (gairebé un 14%), segueix sent una xifra molt important respecte del nombre d’entrades totals d’animals al centre. Pel que fa als gossos potencialment perillosos, el nombre d’entrades s’ha incrementat considerablement en els últims anys; no obstant això, el número d’adopcions aquest any ha augmentat, essent 68 els gossos que han trobat una nova llar, 18 més que l’any 2018.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies