La sortida de metro de Maragall dels Quinze, sense ascensor ni escales mecàniques

Els veïns denuncien que les obres de l’intercanviador no adapaten l’accés més proper al centre de Salut Cotxeres

L’anunci del projecte per fer accessible l’intercanviador de Maragall ha sorprès a l’AV de la Torre Llobeta i Vilapicina. Fa més de 30 anys que reclamen millorar la connexió entre les línies de metro 4 i 5, però no s’esperaven que les obres oblidessin adaptar la sortida de Nou Barris, la més propera al Centre Integral de Cotxeres. Per als veïns és il·lògic que la sortida més propera a l’illa d’equipaments de l’Avinguda Borbó es quedi tal qual, sense ascensor ni escales mecàniques. “Ens trobarem que l’ascensor més proper del centre integral de salut estarà a 500 metres. – comenta Joaquim Forn, president de l’AV Torre Llobeta i Vilapicina –  Per a una persona que va amb cadira de rodes o algú que va amb crosses això és tot un impediment. Però tindrem un altre accés, a mil metres! I el que està a només 50 metres no tindrà cap accés adaptat.”

Fa un parell de setmanes el Departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar les obres de l’intercanviador de Maragall per uns 8,8 milions d’euros. El projecte preveu construir un vestíbul nou a la línia 4 més gran que l’actual, amb dos accessos al carrer, un a cada costat de la ronda del Guinardó. Aquestes boques seran accessibles amb un ascensor que connectarà el carrer i el vestíbul. Un cop a dins, altres dos elevadors portaran a les andanes de la línia groga.

En el cas de l’estació de la línia 5, s’adaptarà l’accés del carrer de Ramon Albó. Actualment aquesta boca disposa d’unes escales mecàniques a les que s’hi afegirà un ascensor. També es reconfigurarà l’espai interior i es posarà un ascensor per connectar amb l’andana.

Pel que fa a l’enllaç entre les dues línies, s’eliminaran les escales del passadís que connecta les dues línies en favor de rampes adaptades. Dos ascensors comunicaran els diversos nivells amb l’andana de la línia 4 direcció la Pau.

La sortida de la línia 4 situada als Quinze, però, quedaran tal i com està. Sense escales mecàniques ni ascensor. Els veïns han expressat a la Generalitat i l’Ajuntament la seva sorpresa davant aquest oblit. Consideren necessari adaptar aquesta sortida perquè és la més propera als equipaments de Cotxeres entre els quals es troba un centre de Salut, un casal d’avis i una biblioteca.  “Ens van dir que no ens preocupessin, un altre cop, perquè durant el projecte, que durarà uns quatre anys, estudiaran la possibilitat d’instal·lar encara que fos una escala mecànica, que tinguéssim fe”, comenta Forn.  L’associació de veïns no confia gaire en la proposta feta per les dues administracions, per això continuarà batallant per aconseguir que la sortida de Nou Barris també sigui accessible.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies