Dimecres, febrer 28, 2024
Ciutat MeridianaSocietat

Antidesnonaments de Ciutat Meridiana irrompen a regidoria per demanar una reunió urgent

Els veïns asseguren que se’ls esgota la paciència davant una situació cronificada des de fa 9 anys

Ahir Ciutat Meridiana va viure un altre matí de mobilització entre café, té, fred i força col·lectiva per aturar tres desnonaments al barri. El dia anterior s’havien pogut desconvocar altres quatre. En l’aire, però, flotava, d’una banda, la preocupació pel desnonament obert d’una família, una situació que sempre multiplica el nivell d’ansietat habitual d’aquests casos. Per altra banda, la situació de certa inestabilitat que viu una altra desnonada al desembre, que va provocar una allau de protestes a l’Audiència Pública de Nou Barris. En aquell moment, el govern del districte va mediar per assegurar una pensió a la família afectada i es va comprometre a reunir-se amb el moviment veïnal per analitzar i fer seguiment de la situació.

El Nadal va portar certa tranquil·litat al barri però ara tornen les convocatòries i els veïns asseguren que la paciència s’esgota davant el que veuen com una situació cronificada. “Fa 9 anys que ens mobilitzem per aturar desnonaments i se’ns acaba la paciència. Cada setmana tenim entre 4 i 5 desnonaments. Aquesta setmana era una mica excepcional perquè n’hi havia 7. És la normalitat dins al barri. Venen 1, 2, 3, 4, fins a 10 cops han vingut a desnonar a algunes persones.”- lamenta Filiberto Bravo, de l’AV de Ciutat Meridiana- No s’han fet les feines com s’havien de fer. Veiem pisos que estan tancats, des de fa anys i des de l’administració no fan absolutament res.”

Enmig d’aquest ambient, els veïns van decidir dirigir-se la Seu del Districte per forçar una reunió urgent amb l’equip de govern. Així doncs, una trentena de persones van  irrompre a la regidoria de Nou Barris i van fer sentir les seves demandes, preguntes i queixes. A l’altra banda, els membres del govern els van rebre i els van demanar més temps per oferir solucions efectives. “Encara no hem fet la reunió perquè estem treballant en el tema i no volem fer una reunió si no podem oferir mesures, volem que sigui una reunió productiva. L’Ajuntament  pot actuar fins a uns límits en el tema dels desnonaments – va afirmar Sheila Guerra, consellera tècnica de Nou Barris  – Hi ha competències que pertanyen a la Generalitat. Hem d’anar treballant mà a mà amb Serveis Socials, Oficina de l’Habitatge, la regidora del districte Marga Mari-Klose, la regidora d’Habitatge… per intentar donar solució, respostes, i sobretot ajuda perquè des de l’Ajuntament no es pot donar una solució 100% en tema de desnonaments, però sí que pressionarem a la Generalitat.” L’Ajuntament confia en el decret antidesnonaments, la mediació del SIFO i els nous habitatges que portaran les noves edificacions públiques per revertir la situació. Unes explicacions que no han acabat de satisfer uns veïns que es plantegen elevar el to de les mobilitzacions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies