Les Roquetes, model fotogràfic

Les fotografies de Xavier Ribas, de projecte Setze barris. Mil ciutats, arriben al centre Ton i Guida

El projecte fotogràfic Setze barris – Mil ciutats, lligat al programa municipal Pla de Barris, vol obrir les mirades de Barcelona. Ho fa retratant, de forma lliure i de la mà del veïnat, cadascun dels barris que formen part d’aquest Pla. Després de fer una mostra resum al barri Gòtic, ara arriben a cada barri una sèrie d’exposicions monogràfiques.

Fins al 24 de gener, el centre cultural Ton i Guida acull el treball desenvolupat a les Roquetes entre el seu veïnat i Xavier Ribas (Barcelona 1960), un fotògraf interessat en l’espai públic, la memòria i processos de transformació urbans. El seu treball a les Roquetes respon a la necessitat de revertir dinàmiques de treball massa unidireccionals: entre el centre i la perifèria, entre el que és professional i el que no ho és.

D’aquesta manera, seguint el model de les missions fotogràfiques dels segles XIX-XX, el projecte Setze barris. Mil ciutats té com a objectiu generar un patrimoni gràfic representatiu de la Barcelona del segle XXI a partir dels relats i realitats d’alguns dels barris més desconeguts i desfavorits, com són els 16 barris inclosos en el Pla: el Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau, el Bon Pastor, Baró de Viver, la Trinitat Vella, la Zona Nord (Ciutat Meridiana, Vallbona i Torre Baró), la Trinitat Nova, les Roquetes, el Raval sud, el Gòtic sud i la Marina del Prat, la Marina del Port, Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies