L’Arxiu Històric organitza un recorregut històric per l’inici del moviment veïnal al districte

La Zona Nord centra la primera de les passejades commemoratives dels 50 anys de l’Asociación de Vecinos de 9 Barrios 

L’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris dedica el curs d’enguany al moviment associatiu amb motiu del 50è aniversari de la fundació de l’Asociación de Vecinos de 9 Barrios, entitat que va acabar donant nom al nostre districte. A través de les activitats mensuals volen donar a conèixer la història i com els veïns i veïnes dels barris van lluitar per aconseguir la qualitat de vida que tant reivindicaven. Entre altres actes, organitzaran al llarg del 2020 passejades històriques per explicar l’origen, les lluites principals i alguns dels líders que han marcat la història i l’evolució dels tretze barris. Avui la primera d’aquestes rutes recorre els tres barris de la Zona Nord: Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. No és casualitat, ja que  l’Asociación de Vecinos de 9 Barrios es va crear en aquest indret. Precisament a la plaça dels Eucaliptus, just al costat d’una de les entrades al metro lleuger, s’hi va instal·lar fa temps un cartell en record i homenatge a aquesta associació.

El recorregut per l’inici del moviment veïnal a Nou Barris començarà a les 9.30h. El punt de trobada és l’estació de metro de la Trinitat Nova (a l’entrada del carrer d’Aiguablava) i està previst que el recorregut acabi cap a les 13.45h.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies