Denuncien goteres i humitats al Centre de Formació d’Adults Freire

Fa tres anys que demanen una solució al Consorci d’Educació de Barcelona

El Centre de Formació d’Adults Freire demana solucions des de fa tres anys al problema de goteres i humitats que té el centre. Van començar al pis de dalt, provinents de la teulada, i amb el temps s’han anat estenent fins arribar a la planta de baix, on es troba la sala d’actes. En aquest temps els tècnics del Consorci d’Educació de Barcelona s’han enfilat en més d’una ocasió a la teulada i, fins i tot, han elaborat un pressupost que recomana substituir el cobriment del sostre de fibrociment. El Consorci, però, els respon que hi ha altres actuacions més urgents en altres centres i que hauran d’esperar. Mentrestant, a l’escola els problemes s’agreugen cada cop més.

Un edifici amb 40 anys

La Freire acaba de complir 40 anys com a un dels equipaments més emblemàtics del barri de Verdum. Fa tres anys van aparèixer les primeres goteres a la planta superior. Davant les nombroses queixes rebudes pel centre, el Consorci ha enviat diversos equips tècnics, però mai s’ha acabat de resoldre el problema. “Primer es va haver d’instal·lar una escala perquè els operaris no podien accedir a la teulada – explica Víctor Guinot, director del Centre de Formació d’Adults Freire- Després s’han fet diverses actuacions, com netejar els canalons o retirar brossa de la teulada. Cada cop crèiem que haurien donat amb la solució, però quan plovia de nou, tornaven els degoters.” L’origen de les humitats i les goteres sembla ser la mateixa teulada, que s’hauria de renovar. Un cost que podria estar retardant l’actuació per part del Consorci d’Educació. “Suposem que el pressupost és massa car o que hi ha altres prioritats, i suposem que estem a la cua. És una de les coses que ens diuen, que hi ha altres actuacions més urgents”, lamenta el director de la Freire.

Les afectacions s’estenen

El problema és que les goteres que van començar en una aula del pis superior, es van anar estenent fins afectar tres aules, la sala d’actes i un passadís. Uns espais que ara acumulen cubells. “Intentem que en el moment que hi ha pluges i la cosa comença a degotar, alliberar les aules i canviar als alumnes d’espais.-explica Guinot- Però és una cosa molt molesta i sobretot perquè no es pot preveure en tot moment quan hi haurà pluges. Quan n’anuncien intentem deixar cubells per arreplegar tota l’aigua.” Han hagut de moure arxivadors i mobles, cobrir un projector quan plou i renovar mobiliari. A més, com a conseqüència de la humitat, ha afavorit la presència de formigues i corcons als baixos del centre.

Davant tota aquesta situació, l’alumnat i el mateix equipament es plantegen mobilitzar-se a través de les xarxes socials o el Consell de Barri de Verdum, per elevar les queixes i exigir-ne les reparacions definitives.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies