Cinc equipaments de Nou Barris participen a la Marató per l’Emergència Climàtica

A l’estalvi energètic s’hi afegeix el repte de millorar la gestió de residus i fomentar el verd

La Seu del Districte, la biblioteca Nou Barris, l’escola Tomàs Moro, i els CEM Can Dragó i Turó de la Peira són els cinc equipaments del districte que participen aquest mes de febrer a la Marató per l’Emergència Climàtica. Fins ara, les dues edicions passades se centraven en estalviar electricitat, gas i aigua. Aquest cop, i davant la declaració de l’emergència climàtica a la ciutat, l’Ajuntament ha afegit el repte de millorar la gestió de residus i fomentar més el verd.

Els espais municipals que participen a la campanya participants intentaran reduir al màxim tots els residus que generin i fer-ne la recollida selectiva correctament. D’altra banda, es farà un control setmanal dels consums d’aigua, electricitat, gas i emissions de CO2  i l’estalvi econòmic resultant es destinarà a impulsar a la creació d’horts socials en cobertes municipals, gestionats per diferents entitats sense ànim de lucre, i cultivats per persones amb discapacitat. Les collites d’aquests horts es repartiran entre les entitats participants, i els excedents es portaran a menjadors socials i banc d’aliments.

Activitats especials a la biblioteca Nou Barris

En el cas de la biblioteca Nou Barris, l’equipament no redueix la seva participació a fer una crida a estalviar energia. Aquest mes han organitzat xerrades i actes que consciencien sobre el tema. Aquest dijous duen a terme el taller “Mesures per a la millora energètica de la llar”, a les 18.30h. El proper dia 13, a la mateixa hora, el taller versarà sobre ‘Renovables a la llar’.

A més, el vestíbul estarà decorat simbòlicament amb tot de papallones fetes d’origami. Els usuaris de la biblioteca trobaran els tríptics amb les instruccions per fer-les allà mateix i contribuir al mural. També al vestíbul s’ha fet una selecció de llibres que tracten el tema de les energies sostenibles i el canvi climàtic. A més, estrenen una exposició sobre aquest tema.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies