L’àrea de gossos del Parc Central de Nou Barris guanyarà 300 metres quadrats

Aquests dies comencen les obres d’ampliació del recinte actual

Han començat les obres que han d’ampliar l’àrea de gossos del Parc Central de Nou Barris des del prop 380 m2 actuals a 631 m2. Però els animals no només guanyaran espai, sinó també serveis. Al recinte s’instal·larà nova pavimentació, un nou abeurador adaptat als gossos i dos recol·lectors d’orina a prop dels accessos perquè els animals els facin servir abans d’entrar a l’àrea i evitar així males olors. L’espai s’encerclarà amb vegetació i una tanca segura, amb més de metro i mig d’altura, i s’inclouran bancs per als humans que acompanyen els gossos.

L’objectiu de l’Ajuntament és adequar l’àrea de gossos als nous criteris establerts per a aquest tipus d’espais, per tal d’oferir millors condicions i seguretat als usuaris, d’una banda, i potenciar una millor convivència i ús de l’espai públic. Precisament els tenedors de peluts que solen passejar pel Parc Central fa temps que reclamaven una millora d’un espai que consideraven caduc, insuficient i insegur. Així ho havien manifestat a audiències i plenaris del districte. Ara des d’Espai Gos es mostren sorpresos per l’inici de les obres, que, diuen, no els van notificar. Afirmen que l’any passat els havien ensenyat un projecte però que els havien dit que encara no es posava en marxa. “Realment el que ens han ensenyat darrerament sí que compleix més les nostres expectatives, no al 100% però molt millor del que hi ha ara, totalment. -afirma Jaume Riera, d’Espai Gos- Se suposa que les tanques seran més altes, de 1,60m, que tindrà les fonts, doble entrada amb doble porta, zona per entrar gent amb discapacitat, i serà una mica com la que han fet a Can Dragó, més segura i més accessible.”Ara confien que el recinte no doni peu a implementar la normativa actual, cosa que implicaria multes per a qui passegés el gos sense lligar pel parc.

Les obres han començat amb l’eliminació de la tanca actual, que per la seva altura no era segura, ja que els gossos podien saltar-la. També s’ha tancat tota l’àrea. No només la que envolta l’àrea a ampliar, sinó també una de les dunes de ciment del parc, que s’haurà d’eliminar per fer espai de pas. Si tot va bé, els treballs acabaran el proper mes d’abril de 2020. Mentre durin les obres, l’àrea actual romandrà tancada.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies