Els veïns i veïnes poden decidir inversions a Nou Barris per valor de nou milions d’euros

Amb els pressupostos participatius la ciutadania fa les propostes, debat, prioritza i decideix els projectes per als propers quatre anys 

Fins al 7 de juny, els veïns i veïnes de Nou Barris poden presentar i votar propostes d’inversió al districte per un valor màxim de 9 milions d’euros.  Aquesta mesura està inclosa dins els anomenats pressupostos participatius, que aposten per un model en què la ciutadania fa les propostes, les debat, prioritza i decideix.

En un primer pas els veïns i les veïnes podran fer les propostes, debat, priorització i votació dels projectes a desenvolupar en els pròxims 4 anys als barris de la ciutat sota el calendari que adjuntem a continuació:

  • Fins al 27 de març, fase de debat i presentació de projectes.
  • Del 20 al 30 d’abril, fase de priorització prèvia a la votació.
  • Del 26 de maig al 7 de juny, fase de votació final.

Les propostes es poden presentar, principalment, en els següents àmbits de treball:

La rehabilitació, reforma, ampliació o millora o dotació tecnològica d’equipaments públics i infraestructures, com centres cívics, casals de barri, centres educatius, biblioteques, ludoteques o instal·lacions esportives, entre altres.
Construcció d’equipaments de dimensions reduïdes, com per exemple pistes esportives, punts verds o espais de joc infantils. També s’inclou la reurbanització i millora dels espais públics, les infraestructures i el mobiliari urbà.

Qualsevol persona, encara que no estigui empadronada a Barcelona, pot presentar una proposta o projecte d’inversió, que ha d’anar entre els 50.000 euros i el 30% del pressupost assignat al districte, fins a un màxim de 2 milions d’euros. Hi ha quatre canals per canalitzar les propostes:

  • La plataforma decidim.barcelona.
  • Els punts de participació itinerants al carrer, amb el suport de persones dinamitzadores.
  • Els debats presencials temàtics o de col·lectius.
  • Els òrgans ordinaris de participació.

Entre el 10 de febrer i el 17 d’abril, paral·lelament a la fase de presentació de projectes, s’iniciarà la valoració de les propostes amb l’objectiu de garantir que compleixin els requisits establerts en el procés i no siguin incompatibles amb els projectes de la proposta del PAM. També es valorarà  que siguin viables i que no contradiguin la normativa municipal.

En les fases de priorització i votació de les propostes hi poden participar totes les persones empadronades a Barcelona majors de 14 anys. Es vol afavorir la participació de les persones joves a la presa de decisions de la ciutat.

En la priorització dels projectes, els veïns i veïnes podran fer un màxim de 10 suports a diferents projectes del conjunt de la ciutat. Un cop prioritzades les propostes per a cada districte, es farà també la concreció dels projectes. Els promotors i els equips municipals treballaran en aquest procés de cocreació per tal de concretar tots els aspectes tècnics, pressupost, costos i calendari d’execució. Només passaran a la fase de concreció els 30 projectes amb més suports de cada districte.

La fase de votació permetrà tenir el llistat de projectes a desenvolupar fins al 2023 al  districte. Els veïns i les veïnes podran votar per les propostes del districte de residència i un altre districte de la ciutat.

Acabat el procés participatiu es farà un retorn de totes les propostes i s’establirà una comissió de seguiment a cada districte de la ciutat.

Les consultes generals sobre el procés participatiu es poden adreçar al correu de  participacio@bcn.cat i els dubtes tècnics sobre el Decidim.barcelona al correu ajuda@decidim.barcelona o al telèfon 93 401 20 61 (horari: de dilluns a divendres de 10 a 13h,  dimarts i dijous tarda de 16 a 18h)

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies