L’Espai Zona Nord, una atenció integral al veïnat

L’equipament aglutina l’Oficina d’Habitatge, l’OAC i el Punt d’Assessorament Energètic

L’Espai Zona Nord vol apropar serveis bàsics de l’Ajuntament als veïns i veïnes de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. Es vol estalviar a les famílies, sovint amb pocs recursos, el desplaçament en transport públic fins a la plaça Major de Nou Barris, per accedir a recursos encaminats a mitigar i prevenir problemes relacionats amb l’habitatge i els drets energètics. Uns recursos molt emprats en una zona molt afectada per la crisi i els desnonaments.

Precisament per això s’ha creat una nova Oficina d’Habitatge, dedicada als tres barris, i s’han traslladat al mateix espai l’OAC i el Punt d’Assessorament Energètic. En el cas de l’Oficina d’Atenció Ciutadana Zona Nord, el nou espai substitueix el que hi havia fins fa un parell de mesos al carrer de Costabona. I el nou Punt d’Assessorament Energètic Zona Nord, substitueix el punt ubicat fins ara al centre cívic Zona Nord.

Més enllà de la comoditat de la proximitat, també es vol facilitar els tràmits, ja que sovint els ciutadans han de visitar els tres serveis per demanar documentació o engegar algun procés. Ara poden obtenir tots els documents en un sol lloc. A més, també es fomenta la creació de sinèrgies i coordinació entre els professionals dels tres serveis per donar respostes a les necessitats dels usuaris.

Les oficines prenen una gran visibilitat perquè es troben ubicades a la plaça dels Eucaliptus, que s’ha convertit en un eix important d’equipaments. L’Espai Zona Nord es troben just sota el Casal de Barri de Torre Baró, on també hi ha l’EIPI i el Punt d’Orientació Laboral ‘Treball als Barris; i just davant de l’Oficina de Pla de Barris. És un lloc molt ben comunicat en transport públic, a la vora de les estacions de tren i metro de Torre Baró, i amb diverses parades de bus. També hi arriba el pont que comunica amb Vallbona per sobre de les autopistes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies