Nou Barris estrena espectacle per Santa Eulàlia

Un auca descobreix la història de l’antic poblet construït al voltant d’un santuari

Una cercavila de gegants, bèsties i altres elements de la cultura popular recorrerà aquesta tarda els carrers de l’antic poblet i barri de Santa Eulàlia. Un cop arribats a Can Basté, a través d’un espectacle de cultura popular es descobrirà el passat històric d’aquest d’indret tan antic i desconegut. El nucli antic de Santa Eulàlia es va constituir al voltant d’un santuari que venera des del segle X a la copatrona de la ciutat de Barcelona.

L’espectacle Santa Eulàlia de Vilapicina, el barri oblidat és una obra que tracta sobre la història de l’antic poblet de Santa Eulàlia, que repassa el que hi ha ocorregut des de l’època romana fins avui. La zona és el nucli més antic del districte de Nou Barris. L’auca estarà vertebrada per elements de la cultura popular i tradicional barcelonina, que serviran per narrar cadascuna de les escenes presentades. La dansa i la música d’aquests entremesos seran el fil conductor de l’acte.

Abans de la representació, es farà una cercavila que s’iniciarà a la plaça de Santa Eulàlia (17.15 h) i recorrerà diferents espais de Nou Barris que fan referència a la patrona de la ciutat, com ara la parròquia i el santuari de Santa Eulàlia. La cercavila tindrà com a protagonista  la gegantona Eulàlia de Can Basté, nascuda fa cinc anys dins la Colla Gegantera de Nou Barris.

Un cop arribats a Can Basté, s’hi farà la representació (18 h), que finalitzarà amb un repic de campanes al santuari de Santa Eulàlia i l’ofrena floral a la santa (19h). L’acte està organitzat pel Centre Cívic Can Basté, la Colla Gegantera de Nou Barris i el Turó Acció Sociocultural. Hi col·laboraren també el Grup d’Història Nou Barris – Can Basté, La Sabadell i Flores Fortuño, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies