Les Roquetes s’omple de peixos multicolor pel Carnaval

La comparsa del barri critica aquest any la brutícia i la presencia de plàstics als oceans

Des de l’any 2013 els veïns i veïnes de les Roquetes preparen conjuntament una comparsa per participar primer a la rua del barri, i seguidament, a la del districte. Una iniciativa que implica tots els equipaments de les Roquetes. Cadascun d’ells s’encarrega d’una tasca. Entre 300 i 400 persones s’engresquen cada any per vestir-se  amb una disfressa que ha tingut sempre un rerefons crític i reivindicatiu. Aquest cop, les màquines del taller de costura estan confeccionant gairebé 400 peixos de colors, de totes les edats i mides. L’objectiu és criticar la brutícia als mars i oceans, i el canvi climàtic. Per això, han afegit una quarta R al lema ecologista tradicional: ’Reduir, reutilitzar, reciclar, … Roquetes’. I és que des de l’entitat sempre s’aposta per reaprofitar tot el que es pot, sobretot teles, per treure’n el màxim de profit.

Els peixos de colors s’estan elaborant i cosint a corre-cuita al local de l’AV de les Roquetes. Mentrestant a la resta d’equipaments del barri s’estan preparant la resta de l’attrezzo.  Per aconseguir-ho han fet una crida al veïnat perquè portin als casals material per reciclar com les reixes de les xarxes de plàstic de fruita i verdura; les típiques anelles dels embalatges dels paquets de llaunes; bosses de plàstic de colors i càpsules de cafè (buides i netes).

La iniciativa de crear una comparsa del barri va ser potenciar el Carnaval i que tothom pogués disfressar-se. I és que els preus dels vestits són molt assequibles: les talles dels adults costen 9 euros, els infants paguen 7 euros per la disfressa i pels nadons tan sols 5 euros. Aquests imports són possibles perquè només inclouen el preu de les teles i la major part de la disfressa l’elaboren els mateixos veïns.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies