Date una Huerta es mobilitza per aturar el tercer intent de desnonament

Els usuaris de l’espai ocupat demanen seure amb la propietat i l’Ajuntament per arribar a un acord

La comunitat d’usuaris de l’hort ocupat Date una huerta es preparen per al tercer intent de desnonament, previst per al proper dimarts 25. Reclamen la intervenció de Districte de Nou Barris per evitar l’alçament i demanen a la propietat, un fons voltor, que els deixi quedar-se fins que es comenci a edificar al terreny. Tot i això, afronten la jornada amb optimisme i amb una idea ben clara: si dimarts són desnonats, hi tornaran.

Aquest és el tercer cop que s’organitzen davant un eventual desallotjament, després de dos processos aturats al febrer i al juny de l’any passat. De cara a dimarts vinent han convocat el veïnat i la trentena d’entitats que els donen suport per defensar el jardí. Per als veïns més propers al solar, Date una huerta és una barrera de contenció a les rates. “Abans que entressin aquestes persones i ho netegessin, les rates entraven a casa meva. Quatre anys vam estar denunciant, però només multaven la propietat i no se solucionava el problema.”, recorda Rosa Bernabeu, que viu just al costat.

Confien que l’Ajuntament torni a aturar el procés i, més enllà, esperen que faci de mediador amb la propietat per tal que s’arribi a un acord satisfactori entre les parts. Un acord que passa pel consentiment de l’activitat actual a l’espai. “No demanem la requalificació ni res, només demanem que ens deixin estar. Quan comencin a construir, marxem.”, assegura Bizikleto, un dels portaveus de la comunitat d’usuaris. Es mantenen optimistes i, sobretot, estan decidits a conservar l’espai, passi el que passi dimarts vinent. Anuncien que en cas que se’ls faci fora, hi tornaran i reprendran el projecte. “Volem dir-li a la propietat, el fons voltor Cerberus, que s’abstinguin de fer-nos fora, de mobilitzar la policia i la comitiva judicial, que ens estalviem les molèsties, algun detingut, perquè tornarem. Mentre no hi hagi un edifici, serem aquí.”

Va ser fa quatre anys quan un grup de veïns de la Prosperitat van engegar el projecte, per netejar de brutícia i rates un solar abandonat des de feia 10 anys al carrer de Joaquim Valls, 79. Un cop net, van convertir l’espai en un punt de trobada, amb un hort, un jardí i una zona d’estada en què s’organitzen actes culturals, xerrades, concerts i altres actes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies