Èxit del bus a demanda en el primer any en funcionament

El nombre d’usuaris creix fins als 190 en els dies laborables

El bus a demanda de la Zona Nord ha superat el primer any amb bona nota. Tot i els recels inicials, el servei s’ha consolidat i continua creixent el nombre d’usuaris d’aquest petit bus. Especialment entre el veïnat de la part alta de Torre Baró. Precisament l’objectiu de l’anomenat elMeuBus era connectar aquesta zona amb la part baixa del barri, on són els serveis. Els busos tradicionals no hi podien pujar per la inclinació dels carrers.

El funcionament del bus a demanda consisteix en què els veïns sol·liciten amb hora i mitja d’antelació el servei entre una parada d’origen i altra de destí. Dins el vehicle, el conductor rep les reserves amb noms i cognoms en una tauleta, i coordina l’itinerari. “Hi ha 29 parades, la gent sol·licita el codi de parada. I nosaltres anem a buscar la gent al codi de parada que puja i els deixem on ens han marcat de baixada a l’horari que ens marquen. I anem assessorant la gent al dia a dia perquè això funcioni millor.”, explica Francisco Toril, conductor d’elMeuBus.

Els dies laborables es validen uns 190 viatges de promig, majoritàriament a les hores d’entrada i sortida de les escoles i instituts. I especialment són viatges que faciliten als veïns de la part alta de Torre Baró, al voltant dels carrers de Llicà o de Castell d’Argensola, la connexió amb altres mitjans de transport, com la Renfe o el metro lleuger, ubicats a la part baixa de Torre Baró i Ciutat Meridiana. “És una meravella. El demano si vaig a comprar, si vaig al metge, si he d’agafar un dels busos grans, doncs també. Aquest és l’únic que ens baixa.”, afirma Carmen Barrial, usuària d’elMeuBus.

Connexió de la part alta i baixa de Torre Baró

El bus a demanda arriba el primer dels dos anys de prova pilot però ja ha assolit el seu objectiu, la connexió interna de Torre Baró. Per a un altre usuari i aficionat als transports públics, Mikel Martínez, les xifres són molt bones: “Té més viatges que algunes línies de bus de barri. Un dia vaig arribar a comptar fins a 17 persones dins el minibus, això és tot un èxit. Molta gent de Torre Baró està deixant d’anar a comprar als comerços de Guineueta, Canyelles … per baixar al seu propi barri, a Torre Baró, a la part baixa, a comprar o per anar al metge. Una cosa que feia molt de temps que es reclamava.”

Tot i els dubtes inicials, sembla que la població ja s’ha acostumat a sol·licitar el servei de l’autobús amb previsió, a través del telèfon o l’aplicació. El número d’usuàries registrades també s’incrementa. Si bé el primer semestre va acabar amb 530 inscripcions, el 2020 n’ha començat amb 627. Aquestes xifres i la satisfacció del veïnat fa que l’Ajuntament es plantegi implantar aquest model a altres barris.

Demanen allargar l’horari

L’única pega que posen els usuaris del servei és l’horari. Demanen que s’allargui fins a les 22h, sobretot els dies laborables per als treballadors que viuen a la part alta del barri i per als més joves de cara al bon al temps. “El vaig servir molt cada dia. Si l’horari fos fins les 22h, com la línia 82, i comencés a les 7h del matí també, doncs s’aprofitaria molt més.”, assegura Sacramento González, veïna de la part alta de Torre Baró. Actualment circula de 7 a 20.30h entre setmana, de 8 a 20.30h dissabtes, i els dies festius ho fa entre les 9 i les 20h. Un altre punt és la petició d’un segon vehicle, fet que l’Ajuntament ja s’estaria plantejant davant les xifres d’usuaris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies