Aturada la tercera ordre de desnonament del Date una Huerta

Veïns i entitats es van concentrar a les portes per defensar el projecte social d’horts jardí de la Prosperitat

Veïns i entitats de la Prosperitat es van concentrar ahir des de primera hora del matí a les portes del solar ocupat Date una Huerta, al carrer de Joaquim Valls. Van esmorzar xocolata i xurros, i van esperar l’arribada de la comitiva judicial, que estava previst que arribés a mig matí. Abans, però, segons expliquen, van rebre diverses trucades del gerent i tècnics del Districte que els havien informat que la propietat havia suspès l’ordre de llançament. Però des de jutjats no havia arribat cap notificació, ja que cap dels usuaris s’ha presentat als requeriments des de la denúncia.  Aquest fet, juntament amb la poca presència d’agents, va propiciar un espera relaxada per a la trentena de persones concentrades des de les 9h del matí.

Al llarg del matí només va fer acte de presència una patrulla de la guàrdia urbana per retirar alguns vehicles de la zona de càrrega i descàrrega propera al solar. Segons alguns conductors, els aparcaments sumats a la gentada aplegada a la cruïlla del carrer peatonal de Joaquim Valls no permetia fer el gir amb seguretat.  De fet, l’únic desallotjat del matí va ser el gat que viu dins l’espai ocupat.

Al migdia, un cop passada l’hora prevista d’arribada de la comitiva judicial, els usuaris van decidir tornar a obrir les portes de l’espai Date una Huerta. Donaven per ajornat el tercer intent de desnonament del solar. Les dues primeres ordres de llançament van ser aturades per mediació del Districte de Nou Barris. “Ens estem preparant per al següent desnonament, perquè segur que arribarà”, comenta Jordi Bicicleto, un dels usuaris, “Perquè això que estan fent és un nyap, és apagar el foc, però estem exactament al primer punt de fa tres anys i mig, és a dir, no hi ha res fet de cara a una cessió d´ús o d’un diàleg, no hi ha res. Nosaltres ho celebrem perquè som d’una manera que ho celebrem tot, però no tenim res a celebrar.”  Un cop a dins, els usuaris van convidar a pa, pernil i vi a tots els veïns que des del matí els havien donat suport. Segons els portaveus de l’espai, aquesta és una nova batalla vençuda, però no han guanyat la guerra. Continuen demanant que l’Ajuntament faci de mediador per arribar a un acord amb la propietat per a la cessió d’ús d’aquest espai. “Nosaltres el que volem és que ens deixin tranquils. Perquè dos desnonaments a l’any és estar quatre mesos només pensant en això. A l’hora de plantar no tens les mateixes ganes, hi ha molta incertesa”, afirma Bicicleto.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies