La Zona Nord es mou per exercitar la memòria

La Setmana de la gent gran promou activitats per millorar la qualitat de vida

Les coreografies són una bona manera d’exercitar el cos al mateix temps que s’activa la ment i la memòria. Aquesta és la filosofia darrera Mou-te per la memòria, una de les activitats organitzades des del CAP Ciutat Meridiana en col·laboració amb la Biblioteca de la Zona Nord, i que s’han inclòs a la Setmana de la Gent Gran. Tota una mostra de recursos que pretenen millorar la qualitat de vida i reduir les visites als metges.

Una sessió de coreografies del Mou-te per la Memòria barregen cançons d’ahir i avui, i tota una sèrie de moviments que activa el cos i la ment, ja que els participants  han de recordar les passes. “Aquí venen a treballar. A través del moviment fem una feina molt completa”, assegura Rosa Maria Torres, infermera del CAP Ciutat Meridiana. “Recordar les passes, la música, la cançó, tot això és memòria i després et tornes més àgil perquè mous el cos, ho mous tot”, afirma Reme Granados, participant. A més, també milloren l’estat d’ànim a través de la música, el riure i conèixer altres persones del barri. Així ho confirma Lolita Sánchez, una altra de les participants: “Millores en tot. Físicament, mental i en trobar-me amb gent del barri que abans gairebé ni coneixia.”

Des del CAP Ciutat Meridiana es programen aquesta i altres activitats, com marxa nòrdica o taller d’emocions, per tal de reduir les visites als metges i trencar possibles casos d’aïllament social. “Es coneixen tots i s’ho van dient. I es retroben i fan noves amistats, nous vincles. A partir d’aquí, queden altre dia…”, afirma Mònica Llopart, administrativa sanitària del CAP Ciutat Meridiana. Les participants arriben al Mou-te sobretot a través del boca-orella, i també a partir del personal de l’ambulatori.

En el cas del Mou-te per la memòria, es tracta d’una de les activitats de la programació d’hivern de la biblioteca del barri. I ha agradat tant que la vintena de persones que hi participen demanen que no es programi només per a dos mesos i dates puntuals com aquesta, sinó que es converteixi en una activitat anual.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies