S’escalfen els motors per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Entitats i equipaments acullen tot tipus d’actes durant tot el mes 

Aquest any, el 8 de març, Dia Internacional de les Dones o la Dona Treballadora, cau en diumenge. Però abans que arribi, les entitats i equipaments de la ciutat han omplert les agendes d’activitats commemoratives i reivindicatives per a tot el mes de març. La temàtica que envolta la campanya  d’aquest 2020 són els ecofeminismes i l’emergència climàtica. La raó, segons els futlletons de l’Ajuntament, és que “darrera de moltes mobilitzacions en defensa del medi ambient hi ha hagut, no només ara, sinó històricament, grans lideratges femenins, com per exemple el de les lluites impulsades per moviments de dones camperoles i indígenes de tot el món, denunciant una determinada manera de fer política (i economia) que ens ha dut a la situació actual. Però, paradoxalment, resulta que les dones són les principals afectades pel canvi climàtic, però minoria en els òrgans polítics i econòmics de decisió en matèria mediambiental.”

A partir d’aquestes reflexions, s’han construït tot de propostes de temàtica ben diversa que ja es poden consultar, però amb aquesta mirada vers la constant lluita contra l’emergència climàtica. En el cas de Nou Barris, l’acte central tindrà lloc el proper divendres dia 6 a les 18h a la Biblioteca les Roquetes, amb la lectura del manifest, una taula rodona i la projecció d’un audiovisual entre altres actes. Però per avui ja hi ha les següents activitats programades:

 • Activitats a la plaça de les Roques, a càrrec del Grup Motor de Gènere i Feminismes de Roquetes
  17h Assaig obert amb Batuviana
  17.45h Xerrada: “Què és el 8 de març?”
  19h Taller de serigrafia i jocs
  20h Ruta pel barri
 • 11.30h Càpsula de cuina afrodisíaca, al Centre Ton i Guida
  Vine a conèixer les llegendes i el poder estimulant dels aliments i a aprendre a preparar plats exquisits amb combinacions suculentes, sexis i divertides, que t’ajudaran a crear un moment màgic a taula.
 • Exposició Dones supervivents, al Casal de Barri Verdun. Del 2 al 13 de març. Aquesta exposició és el resultat de la participació de 12 dones supervivents de violències masclistes que ofereixen fotografies simbòliques de la seva fortalesa i resiliència, acompanyades d’un escrit personal en què manifesten eines i relats de recuperació i superació.  Exposició creada per l’associació Hèlia i cedida per l’Institut Català de la Dona.
 • Exposició “Quina feinada. La (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació”, al Casal de Barri Trinitat Nova, del 2 al 30 de març. Pretén donar valor i fer visibles les experiències diverses de les dones amb relació al treball. Una exposició de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
 • Exposició “Mujeres” a la Biblioteca Nou Barris. A càrrec de Marta Garcés. Del 2 al 31 de març.
  Mostra d’il·lustracions realitzades en retolador negre, daurat, platejat, blau i verd, sobre paper gruixut, de mida DN-A4 i DN-A5, acompanyades d’alguns dels seus versos.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies