Ubuntu reivindica el nom d’Àgora de les Dones per a la plaça verda

L’associació vol reconquerir com a espai segur per a les veïnes aquest espai envoltat de quatre murals feministes

Ara fa un any que l’associació Ubuntu es va traslladar a un local privat de l’anomenada popularment com a plaça verda, a Ciutat Meridiana. Les celebracions d’aquest primer aniversari han servit també per reivindicar l’espai que conforma aquesta plaça, entre diversos blocs d’habitatges. Una zona que havia generat sensació d’inseguretat per a moltes veïnes però que, de mica en mica, s’està reconquerint per les dones. Primer l’entitat Amb Veu de Dona va pintar uns murals feministes a les dues porxades laterals que donen pas a la plaça. I ara Ubuntu reivindica el nom d’Àgora de les Dones per a la zona. Simbòlicament han instal·lat dues plaques amb aquest nom, poc després d’estendre un gran llaç lila amb motiu de les celebracions del Dia de la Dona.

Ubuntu va néixer fa més de deu anys com a espai de lleure educatiu i de reforç escolar, enfocat als infants i adolescents. Però ben aviat es va obrir també a les seves famílies, per donar resposta i acollida a unes veïnes que bona part d’elles es trobaven en situació de vulnerabilitat. I d’aquesta manera es van convertir en un cau familiar, on tothom hi té cabuda. L’objectiu és afavorir el desenvolupament integral i social dels participants, i potenciar la interrelació entre les diferents cultures que viuen al barri. Això es tradueix en tot de projectes de suport i de lleure per a petits i famílies.

Fa un any el projecte va viure una etapa de crisi quan van haver de deixar l’escola Mestre Morera i buscar una nova seu. Aleshores van apostar per llogar un local a la plaça verda, un dels espais interiors de la part baixa de Ciutat Meridiana. Allà han guanyat visibilitat i han estat molt ben acollits per un veïnat que ha començat a reconquerir uns espais on hi havia certa sensació d’inseguretat, sobretot per part de les dones. Ara volen reivindicar la plaça per a les dones, amb la idea que si és un espai segur per a les dones ho serà per a tota la població. I per això han col·locat dues plaques amb el nom que volen per a l’espai: Àgora de les Dones. Un nom que creuen molt adient tenint en compte que es troba entre els quatre murals feministes que van pintar fa un parell d’any l’entitat Amb Veu de Dona. “Volem així donar valor als murals que Amb Veu de Dona han lluitat i que de vegades estan una mica deixats. I a més, com aquesta plaça és mig de les comunitats de veïns, mig de l’Ajuntament, donar-li un nom, proposaríem que es digués Àgora de les Dones.”, afirma Vanessa Sanz, d’Ubuntu. “Hi va haver inseguretat fa uns estius, Amb veu de Dona va liderar la reivindicació i el canvi, i nosaltres hem de continuar per fer un espai segur per a totes les dones que van venir fa 50 anys.”

A més d’instal·lar les dues plaques simbòliques de nomenclàtor, la jornada festiva també ha inclòs un taller de biodansa i l’estesa d’una llaç lila gegant que volia unir els quatre murals feministes que es troben a banda a banda de la que volen que sigui l’Àgora de les Dones.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies