Quina feinada!

L’Observatori de les dones als mitjans de comunicació fa visible el treball femení

Dins el marc de les celebracions del dia de la dona, el Casal de Barri de la Trinitat Nova acull l’exposició ‘Quina feinada!’. La mostra, feta per l’Observatori de les dones als mitjans de comunicació, pretén donar valor i visibilitzar el valor social i econòmic del treball femení.   A banda de l’exposició, el projecte inclou també dos documentals i material de divulgació extret a partir de testimonis. La iniciativa s’ha dut a terme amb la col·laboració de 14 municipis.

L’Observatori ha constatat que les activitats laborals de les dones, ja siguin remunerades o no, tenen poca visibilitat en els continguts dels mitjans de comunicació.  Segons expliquen, els mitjans de comunicació tendeixen sovint a invisibilitzar-les o difondre unes idees preconcebudes que no destaquen gens el valor social i econòmic del treball de les dones.

Per exemple, a les dones immigrants no se’ls reconeix la formació que tenen i tenen poques aparicions als mitjans de comunicació en qualitat d’expertes. Tanmateix els currículums formatius de moltes dones immigrades són plens de competències en tots els àmbits.

D’altra banda els treballs de cura són una feina a l’ombra i rarament són tractats com a part essencial de la salut (laboral, social i emocional) del conjunt de la societat.  I quan es parla de les dificultats per conciliar la vida familiar o personal amb la professional s’acostuma a tractar com si fos un problema exclusiu de dones.

Un altre error habitual és difondre la idea que les dones tenen por a liderar, que els hi falta autoestima per dirigir i que són massa fràgils per conduir equips.  Segons l’Observatori, aquestes afirmacions encobreixen la por a l’eficiència femenina i al fet que aquesta qüestioni el caràcter hegemònic del lideratge masculí.

Per últim, encara hi ha qui diu que les dones s’han incorporat recentment al treball. És una idea totalment falsa, perquè les aportacions de les dones al món del treball ve de molt lluny. A més, les dones també han protagonitzat les lluites sindicals per millorar les seves condicions laborals.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies