Dones emprenedores de la Trinitat Nova

Un vídeo de l’associació de comerciants de barri visibilitza els lideratge femení en els negocis  

Quatre dones de la Trinitat Nova són les protagonistes del nou vídeo de l’associació de comerciants del barri. Són emprenedores, cadascuna en el seu sector comercial, i comparteixen les seves experiències i motivacions. A la Trinitat Nova no és fàcil obrir un negoci perquè els comerços estan molt dispersos en un territori amb dificultats orogràfiques. Hi ha uns quants negocis agrupats als voltant del mercat, però amb la remodelació del barri molts han apostat per situar-se en la part alta o baixa del barri. Les dones se situen al capdavant de molts comerços de proximitat al barri, representen gairebé el 80% dels socis de l’associació. Per aquest motiu han decidit visibilitzar les seves experiències i puguin ser un exemple per a futures dones emprenedores.

D’entre les dones emprenedores de la Trinitat Nova hi ha la Mónica Teruel, propietària d’una polleria al mercat del barri. El desig d’obrir el seu primer negoci va néixer abans de complir els 18 anys. “Vaig créixer sabent que la base forta de la família és la meva mare, que ella ja era emprenedora”, comenta la Mónica, “Som dues germanes, i les dues hem pujat emprenedores. Quan et donen el suport i t’empenyen, doncs, et llances.” Altres dones, com la Núria Boldú són emprenedores més recents. Després de 27 anys atenent al taulell d’una farmàcia va decidir convertir-se també en propietària. “És una mica l’evolució natural de la professió”, explica la Núria, “Veure’t capacitada per fer un pas més enllà. Sí que hi ha algunes dificultats més, de falta de comprensió, de ‘ara t’embolicaràs amb això?’, els bancs sí que en alguns casos, sobretot determinats directors que són homes, no veuen amb la mateixa confiança una emprenedora dona. Sí que has de demostrar-ho molt més, però acabes tenint els mateixos resultats que un home.”

A banda de portar els seu negocis, les dones també volen dinamitzar el comerç al barri.  Recentment han elaborat un vídeo en el qual les emprenedores es troben per servir d’exemple a altres dones.   “Si alguna dona em demana consell li diria que pensin bé en el negoci, que no muntin una cosa per muntar, jo els hi diria que es llencessin, que fossin a pels seus somnis perquè tant se val el resultat final, l’important és anar a per ell, no quedar-te amb el que hauria passat”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies