Arrenca la construcció dels 32 habitatges cooperatius a les Roquetes

L’Ajuntament va adjudicar el solar fa tres al projecte en clau comunitària dels Cirerers  

El projecte Cirerers aviat començarà a fer-se realitat. L’Ajuntament va adjudicar l’any 2017 a la cooperativa el solar municipal situat al carrer del Pla dels Cirerers, número 2-4. Després de tot un procés participatiu per dissenyar l’edifici, la cooperativa engega ara la construcció del seu projecte, amb una mirada comunitària.

El solar és un terreny de 428m2 on s’hi edificaran 32 habitatges. A més hi haurà espais compartits, que permetran alliberar espais dins els pisos per donar-los a la comunitat. Els habitatges seran reduïts (d’uns 50m2 de mitjana), però aquests espais quedaran compensats per 771m2 d’espai d’ús comunitari. El projecte contempla un espai-taller en planta baixa, espais de bugaderia a cada planta, una sala polivalent, una biblioteca i diverses terrasses.

La cooperativa ha dissenyat l’edifici de manera participativa amb l’equip tècnic d’arquitectes Celobert. El projecte inclou, a més, un espai de restauració i activitats formatives i socioculturals, que se situarà a la planta baixa de l’edifici. Està pensat com un espai amb molta visibilitat des de l’exterior i una posició de certa centralitat al barri, a mig camí entre l’estació de metro, l’Ateneu 9Barris i el Mercat de Montserrat.

A nivell de sostenibilitat, s’aprofitarà la llum del sol per generar electricitat que servirà, entre altres coses, per climatitzar l’aire de la instal·lació. També s’aprofitaran els corrents d’aire per ventilar els espais interiors. A més, es compostarà i s’aprofitarà els residus orgànics amb un compostador.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies