El patrimoni de Nou Barris, en realitat virtual

El projecte RelligantNB ofereix onze punts gravats amb una càmera de 360 graus

Vivim dies de precaució, en què les administracions i el seny conviden a quedar-se a casa per evitar la propagació del coronavirus. Des de NouBarrisNet us volem oferir una opció per passar l’estona al mateix temps que descobriu perspectives diferents d’alguns dels elements de patrimoni del districte. Es tracta del Relligant Nou Barris 360. Una segona versió de Relligant Nou Barris,el museu virtual que des de 2012 ha geolocalitzat i explicat a través de vídeos 51 capítols de la història dels nostres barris, amb la intenció d’apropar-la a tothom. És per això que hi col·laboren l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris i el Grup d’Història de Nou Barris – Can Basté. Si en aquells audiovisuals es recollien imatges antigues, acompanyades d’una explicació històrica, el Relligant 360 vol apropar les escultures, equipaments o altres edificis emblemàtics a través de la realitat virtual.

Per aquesta raó s’han gravat onze punts amb una càmera 360º, és a dir, en realitat virtual. Això es tradueix en què en visionar els vídeos a través d’un ordinador, un telèfon o tauleta intel·ligent, o unes ulleres 3D, es pot gaudir de la sensació de ser allà mateix.  Un vídeo 360 és una mena de format de realitat virtual que ofereix una visió circular: es pot veure el que hi ha amunt, avall, esquerra, dreta, i enrere. El funcionament és senzill: tan sols cal moure el ratolí, la tauleta o amb el sistema més immersiu, explorar lliurement la ubicació en el cas de les ulleres 3D.

Els primer onze punts gravats amb aquesta tècnica són els següents: els Aurigues Olímpics de Can Dragó, el Castell de Torre Baró, l’Hospital Mental de la Santa Creu, el cementiri de Sant Andreu, la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova, l’Aqüeducte del Parc Central, la masia de Can Verdaguer,l’Ateneu Popular de Nou Barris, Ca n’Artès, Can Basté i el santuari de Santa Eulàlia de Vilapicina. Aquest darrer punt el podeu veure a continuació:

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies