El veïnat s’organitza en xarxes de suport mutu

L’objectiu és ajudar a les persones més vulnerables, com la gent gran

La crisi del coronavirus ha despertat la solidaritat, com la que inspira la donació de material de protecció per al personal mèdic, o la crida a la comunitat maker per produir amb les impressores 3D respiradors i mascaretes. A nivell dels nostres barris, la solidaritat s’ha manifestat en la creació de xarxes de suport mutu. És tot un teixit en què es demana la col·laboració dels veïns i veïnes per, d’una banda, identificar persones vulnerables a qui li cal algun tipus d’ajuda, i d’altra banda, recopil·la un llistat de persones que poden col·laborar d’alguna manera, ja sigui des de portar medicaments o aliments a casa dels més grans, a tenir cura de menors en cas que els pares no se’n puguin fer càrrec mentre treballen, donar suport psicològic, o assessorar laboralment les persones afectades per ERTE, ERO o que tinguin algun tipus de conflicte laboral com a conseqüència d’aquesta crisi. Un equip s’encarrega de fer els emparellaments entre els voluntaris que volen col·laborar i els ciutadans que sol·liciten assistència.

En el cas de les Roquetes, s’estan organitzant analògicament, a través de fulls penjats en alguns punts del barri. Amb les altres tres xarxes de suport podeu contactar a partir dels fulls distribuïts però també a través de les Twitter o Telegram:

  • Xarxa de Suport de Verdum a través de Telegram i Twitter
  • Xarxa de Suport de Porta a través del local de l’AV de Porta (carrer de l’Estudiant, 26 baixos), el mail xarxadesuport.porta@gmail.com, Twitter, de Google Docs, o de Whatsapp
  • Xarxa de Suport 3VR  a través de Twitter , del Telegram o del web.
  • Xarxa Soliària de la Prosperitat en temps de Coronavirus, tenen web i ofereixen com a contacte el correu electrònic avprospe@prosperitat.org

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies