El rellotge canvia a l’horari d’estiu

Aquesta matinada les busquen han saltat de les 2h a les 3h

Aquesta matinada hem entrat oficialment a l’anomenat horari d’estiu, per la qual cosa hem d’avançar una hora els nostres rellotges. Les dues de la matinada s’han convertit en les tres. Per tant, aquesta nit ha tingut una hora menys.  I ara toca adaptar-se als nous horaris, un altre cop. Un fet sempre complicat per a determinats sectors de la població, com ara els més petits de la casa.

L’agost de 2018 la Comissió Europea va obrir el debat sobre si calia aturar aquests canvis d’hora, després d’una enquesta a escala europea en què van participat prop de cinc milions de persones. La qüestió era, aleshores, decidir si es mantindria l’horari d’estiu o el d’hivern. La realitat, però, és que el govern espanyol segueix estudiant els efectes que tindria aquesta decisió de congelar els rellotges durant tot l’any. El comitè d’experts no preveu arribar a cap consens sobre el tema fins a l’any vinent. Per tant, com a mínim, encara ens quedarà per fer un canvi horari més, el de l’octubre de 2020.

Eliminar el canvi d’hora donaria resposta a una petició popular manifesta de fa temps, contra l’argument de l’estalvi energètic, cada cop més difícil de defensar com a justificació. En el cas de Barcelona es guanya una hora de llum les tardes d’hivern, però els matins són més foscos. Si els experts optessin per mantenir lhorari d’estiu, la sortida de sol a l’hivern passaria a ser a les 9.14h del matí enlloc de les 8.14h que ho fa fins ara. Però tindríem llum solar fins a les 18.25h, una hora més que ara. El moment més dur seria a principis d’any, quan els primers raigs de sol sortirien a les 9.18h. En canvi, si l’escollit fos l’horari d’hivern a l’estiu les tardes s’escurçarien. En el moment del solstici d’estiu el sol marxaria a les 20.22h i els primers raigs de sol es donarien a les 5.17h.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies