Tres ambulatoris de Nou Barris obriran en cap de setmana

  • Els CAP Ciutat Meridiana, Guineueta i Rio de Janeiro atendran dissabtes i diumenges mentre duri la pandèmia de la COVID-19

Aquest cap de setmana  una trentena de CAP de Barcelona ciutat de l’Institut Català de la Salut (ICS) han obert portes amb l’objectiu de mantenir l’atenció telemàtica, presencial i domiciliària dels pacients amb COVID-19.  Ho faran mentre duri la pandèmia i en el cas de Nou Barris, els centres en qüestió seran els de Ciutat Meridiana, Guineueta i Rio de Janeiro, amb un horari en cap de setmana de 9 a 17h. De dilluns a divendres continua l’horari habitual de 8 a 20h. En paral·lel, el CAP de Cotxeres cobrirà l’atenció domiciliària dissabte i diumenge de 9 a 17h, i reforçarà el CUAP amb un metge de 9 a 17h els dos dies.

En paral·lel,  s’ha decidit un conjunt de mesures organitzatives per reforçar la cobertura de l’atenció primària durant la pandèmia del coronavirus, entre les quals es troben:

– El reforç dels Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) amb tècnics de radiologia per donar suport en la realització de radiografies de tòrax dels pacients amb COVID-19.

– Els Serveis de Diagnòstic per la Imatge (SDPI) Manso, Drassanes, Poblenou i Pare Claret, que també s’obriran els cap de setmana amb el mateix horari (de 9 a 17h) per fer i informar de les radiografies que es necessitin, i derivaran directament els pacients a l’hospital si compleixen els criteris dels protocols.

Tot i això, des del moviment veïnal, com ara el SAP Muntanya, han engegat una campanya perquè es reobrin alguns centres que s’han tancat en alguns punts de Catalunya, i recorden la importància dels CAP per descongestionar els hospitals.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies