Nou Barris, el districte amb més confirmacions de coronavirus

Les entitats veïnals i de salut reclamen més recursos per combatre el Covid-19

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya  ha difós aquest cap de setmana un mapa interactiu que mostra la influència del coronavirus sobre el territori, dividit per àrees bàsiques de salut (ABS), que poden coincidir o no amb les fronteres habituals dels barris. Les dades es van actualitzant i permet consultar en detall quines zones han confirmat més casos d’infecció, amb  diferents colors en funció del nombre de contagis per cada 100.000 habitants. El vermell més fosc és el que denota més casos. I aquest, malauradament, és el to que tenyeix el nostre districte, un dels més afectats de la ciutat. Amb una única excepció, la Zona Nord: Ciutat Meridiana, Vallbona i Torre Baró registraven ahir 31 casos confirmats. I diem confirmats perquè cal recordar que hi poden haver més, tant en aquesta zona com en la resta del territori, ja que no es testegen tots els casos sospitosos i queden fora les persones asimptomàtiques. La resta de barris del districte doblen, com a mínim el nombre de contagis confirmats. La zona més afectada si mirem simplement el nombre de casos absoluts és el Verdum i part de la Prosperitat (el mapa divideix en dos el barri,  ja que part depén del CAP Xafarines i l’altra part del CAP Rio de Janeiro), amb 132 casos.  També Canyelles, la Guineueta i Can Peguera superen el centenar de contagis confirmats. Gairebé arribava -amb les dades d’ahir- als cent casos la Torre Llobeta. El trist rànquing el segueixen el Turó de la Peira, Porta, les Roquetes, que es movien entre els 70 i 90 casos. Aquí cal fer un incís, ja que les Roquetes seria el barri més afectat si tenim en compte la correlació amb el nombre de veïns, aleshores sortiria un percentatge de 0,53% de contagis, bastant per sobre de la mitja del districte. La Trinitat Nova conjuntament amb una part de la Prosperitat, fregaven ahir les 70 confirmacions.

Fora del districte, el barri amb  més confirmacions en coronavirus de la ciutat era, aquest cap de setmana la Trinitat Vella. A l’altre extrem,  Sant Gervasi-Galvany era el barri amb menys presència de coronavirus entre el veïnat, amb tan sols un 0,07%. Això suposa una tercera part de les xires de Nou Barris, amb un percentatge de 0,36%.

Un cop s’han conegut totes aquestes dades, la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris juntament amb SAP Muntanya han difós un comunicat a través de la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona) en què lamenten que les desigualtats socioeconòmiques també es reflexin en xifres d’afectats superiors en zones de rendes més baixes, com Nou Barris. “Aquesta situació no ens sorprèn. -asseguren en el comunicat- Sabem que les desigualtats de renda estan directament relacionades amb la qualitat de la salut: condicions de salut prèvies, condicions dels habitatges, alimentació, etc.” Per aquesta raó, reclamen més recursos en salut per al districte, que reverteixin les retallades en sanitat: “La incidència de l’epidèmia als nostres barris mostra que campanyes com la de “No és pobresa, és injustícia” de Nou Barris cabrejada i el treball continuat de SAP Muntanya en defensa de la salut dels nostres barris estan plenament justificades i obliguen a fer canvis profunds en les prioritats polítiques.  Donada la gravetat de la situació, i més enllà dels necessaris canvis en les polítiques públiques a llarg termini, cal que els barris més afectats per l’emergència sanitària rebin una assistència prioritària, amb dotacions de personal i de materials adequades de forma immediata.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies