Campanya de promoció d’esport ciutadà ‘BCN es mou dins de casa’

Accions com vídeos per betevé, una convocatòria per fer fitness als balcons i un concurs audiovisual d’esport confinat

Des dels inicis del confinament, s’ha recomanat a la ciutadania que cal fer exercici dins de casa. Ara l’Ajuntament engega una campanya de propostes i sessions per fomentar l’hàbit de la pràctica esportiva en confinament, amb el nom de ‘BCN es mou dins de casa’. Els beneficis són molts: afavoreix i manté una bona salut del cos, de la salut psíquica i alhora, millora i enforteix les relacions socials, en aquest cas, en l’àmbit familiar.

Les accions esportives i de promoció es fan a través de Decidim.Barcelona, en col·laboració amb betevé, la Fundació Barcelona Olímpica, la xarxa de Centres Esportius Municipals i els clubs i les entitats esportives de la ciutat.  S’han decidit set accions diferenciades i complementàries:

  • Plataforma Decidim.Barcelona

Es promou la incorporació d’iniciatives mitjançant la plataforma participativa Decidim.Barcelona en el nou espai obert BCNdesdeCasa, en una doble via:

En l’espai d’Iniciatives de la ciutat: Xarxa dels Centres Esportius Municipals, on es podran trobar totes les ofertes que els CEM estan impulsant.
En els espais d’iniciatives per districte: les persones, les entitats o els equipaments del territori compartiran les seves propostes d’activitat física o esportiva.

  • Col·laboració amb betevé

La televisió de la ciutat emet a les 10h del matí diferents càpsules o miniprogrames de sessions dirigides d’activitat física adreçades a diferents tipologies d’usuaris: gent gran, infants, adults… Aquesta acció comptarà amb la col·laboració de la xarxa de Centres Esportius Municipals, així com amb d’altres entitats esportives especialitzades en la dinamització d’activitats esportives dirigides.

  • Concurs ciutadà de vídeos ≠BCNesmoudinsdecasa

Es convocarà els barcelonins a fer vídeos curts, de 30 segons de durada màxima, que mostrin com cada persona o família fa esport a casa seva. El Barcelona Sport Film Festival incorporarà també aquest concurs en l’actual edició, programant una sessió especial per mostrar els millors vídeos realitzats.
La voluntat també és que Betevé emeti els vídeos en un espai de la seva programació.
Es premiaran el dos millors vídeos ≠BCNesmoudinsdecasa amb els premis: 2 dorsals de qualsevol cursa de la ciutat, al primer premi; i 2 dorsals per a una cursa de la ciutat de 10 kilòmetres de recorregut, per al segon premi.

  • El gran repte esportiu BCN es mou dins de casa

Es convoca la ciutadania a sortir als balcons el proper 12 d’abril a les 12h per compartir una mateixa sessió de fitnes, d’entre 10 i 15 minuts de duració. Dies abans es posarà a disposició de la gent que hi participi la coreografia a realitzar (elaborada pels equips tècnics dels Centres Esportius Municipals), per tal que puguin practicar per a la data assenyalada.per fer una sessió de fitnes massiva i simultània. La proposta busca emular la Festa del Fitness que té lloc habitualment durant la Mercè, amb uns 5.000 participants.

  • L’Oficina de l’Esport de Barcelona

Des d’aquesta oficina, l’Institut Barcelona Esports ofereix suport, assessorament i formació en la gestió d’activitats i projectes i qualsevol entitat o organització esportiva amb seu social a la ciutat de Barcelona pot fer-ne ús. Un recurs per aclarir dubtes derivats del tancament provisional d’equipaments i activitats, i pot ajudar a les entitats i organitzacions esportives a adaptar el seu funcionament a aquesta etapa conjuntural.

  • Cuidem a qui ens cuida

Des de l’Institut Barcelona Esports s’ofereix al personal sanitari que està lluitant intensament contra aquesta pandèmia, tot un seguit de propostes esportives per ajudar-los a relaxar-se, a desconnectar, a cuidar-se, com ara accés virtual a sessions d’estiraments, relaxació, ioga, o condicionament físic de baixa intensitat. Es penjaran a l’Instagram de Barcelona Esports, i també al nou espai “BCN des de Casa”, de la plataforma Decidim.Barcelona, totes aquestes sessions especialment pensades pels professionals de la salut. A més, s’oferirà 1 mes d’abonament gratuït als CEM pel personal sanitari quan les instal·lacions esportives tornin a obri les porte

  • Barcelona Sports Film Festival

L’edició d’enguany del Barcelona Sports Film Festival, que organitza la Fundació Barcelona Olímpica, ha creat una nova categoria: “Sport&Stay Home” per a curtmetratges, de 7 a 10 minuts de durada màxima, amb temàtica sobre l’adaptació del món de l’esport a la situació de confinament generada per aquesta crisi sanitària.  Serà un concurs internacional en què un jurat seleccionarà els curtmetratges que s’incorporaran a la programació del Festival i decidirà els guanyadors del concurs.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies