Històries de covid-es: esport confinat i teletreball

Álvaro Rodríguez espera impacient a demà per sortir a córrer, mentre teletreballa a casa amb la família

Des de NouBarrisNet hem volgut obrir una finestra i colar-nos en diverses llars noubarrienques per descobrir com estan vivint els veïns i veïnes aquest temps tan excepcional. Cada dia us apropem un punt de vista particular i les preocupacions, la professionalitat, l’optimisme, l’entrega i la solidaritat dels noubarriencs.
El testimoni d’avui ens ofereix diverses visions d’aquest confinament. Álvaro Rodríguez és un esportista aficionat, que ha passat de dedicar quatre dies a la setmana a l’esport, a conformar-se amb sessions de Youtube. A més, és un més dels que han de compaginar i conciliar el teletreball en un pis amb dues nenes. I en el temps que li queda lliure, té cura d’un hort urbà.

Álvaro està desitjant que arribi demà per poder tornar a fer esport. “Anava a córrer dos cops per setmana amb un grup de Nou Barris que es diu Korremosperonomucho. També anava en bici a la muntanya i els diumenges jugava a futbol amb els veterans de l’EE Guineueta. Clar, passar de tota aquesta activitat a no fer res va ser dur. Aleshores vaig trobar a Youtube un preparador físic que preparava classes d’abdominals, flexions i tota aquesta mena d’exercicis avorrits… en aquest noi ja li tinc una mica de mania, encara que ell no en té cap culpa… però estic desitjant tornar a sortir a córrer per la muntanya.”

En el seu cas, solia córrer diverses curses de trail a l’any, de fins a 80 quilòmetres. Ara és conscient que la represa de l’activitat esportiva ha de ser gradual i que durant un bon període de temps, no hi haurà competicions. “Caldrà sortir de mica en mica per no sobrecarregar el cos. Que ningú comenci a entrenar al màxim perquè sinó vindran les lesions. Ja veurem com anirà el tema de respectar les distàncies a la muntanya, sobretot als petits corriols, on pràcticament passes fregant l’altre quan et creues amb algú. Esperem que la gent respecti les distàncies, que comenci de mica en mica, que no tingui pressa per tornar a estar en el pic de forma. Pel que fa a les competicions, totes les curses s’estan anul•lant. S’ha de sortir per airejar el cap i gaudir-ne.”

Teletreball i conciliació

A casa l’Álvaro tots dos estan teletreballant, fet que no sempre és fàcil quan hi ha menors a casa. “Estem adaptant-nos. Jo tenia experiència en el teletreball. La única diferència és que les meves filles anaven a l’escola i ara són per aquí interrompent cada 30 minuts si tot va bé, i quan no, cada dos per tres. Al principi em tancava a treballar al despatx, però després em vaig haver de traslladar al menjador perquè la meva filla petita ja n’havia fet algunes destrosses. Per sort tots estem més o menys igual i ens adaptem. A les reunions de feina ja aviso que es pot donar el cas que aparegui la meva filla petita per darrere, xisclant o fent alguna bretolada.” I donem fe que durant l’entrevista, la petita i la seva veu es van fer presents.

Tenir cura de l’hort urbà

L’inici del confinament va comportar per a l’Álvaro la preocupació sobre què passaria amb el seu hort urbà, ja que en un principi va quedar prohibit sortir de casa per anar a cultivar. “Estic tenint cura d’un hort de la vall de Can Masdeu i la veritat és que vaig tenir sort. Vaig plantar-hi tot just uns dies abans de l’estat d’alarma. I gràcies a les pluges que hi van haver aquells dies, tot va anar creixent.” Mentrestant es van flexibilitzar les mesures en relació amb els horts, i s’hi va permetre anar sempre i quan no fossin en segones residències. “Ara com ja s’hi pot anar, només cal assegurar-me que tot creixi bé, posar-li els pals a les tomaqueres, etc.”

Tot plegat ho compagina amb la conciliació familiar, jugar i gaudir de les filles i amb la seva altra afició: la música. “Estava gravant unes cançons, les tenia ja gravades, només em faltava posar la veu. I en decretar-se l’estat d’alarma ja no vaig poder. Estic esperant per gravar la veu i tenir llest el primer disc. Per sort el primer disc, no és el segon i no estan els fans esperant-lo nerviosos.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies