La coordinadora d’entitats SAP Muntanya reclama PCR per als centres de primària

La plataforma també reclama un reforç dels recursos humans i materials per assolir la sobrecàrrega de feina

Les entitats que  treballen i lluiten per la qualitat de la salut pública als barris, la Coordinadora d’Entitats del Servei d’Atenció Primària (SAP) Muntanya, ha engegat una campanya a partir del seu canal de Twitter per reclamar que arribin ja els test PCR als centres de primària. Les entitats de Nou Barris defensen que és indispensable que els CAP puguin fer les proves a les persones amb símptomes -i només si tenen símptomes o són casos sospitosos-, per tal de poder actuar i aïllar els pacients amb positius i l’entorn afectat. Des de la Generalitat es va anunciar l’arribada d’aquests PCR però de moment encara no els consta que s’hagin rebut als centres. La campanya veïnal ha rebut una forta participació des del primer moment, amb adhesions de molts veïns i veïnes, que a les fotos subjecten cartells amb la reivindicació “PCR a primària ja!”

En paral·lel, les entitats reclamen un reforç dels centres de primària. Assenyalen que ja abans de la crisi sanitària els equips de professionals estaven gairebé al límit i que ara encara té més sentit la seva reivindicació per enfortir-los amb més personal, més recursos i més material. Afirmen que als CAP hi haurà una sobrecàrrega encara més gran, ja que es trobaran els pacients en seguiment de la Covid-19, els casos sospitosos de coronavirus, els pacients crònics d’altres malalties i les visites d’altres urgències o seguiments.  A banda, del seguiment que es faci als usuaris de les residències de gent gran. Per aquesta raó, defensen que cal augmentar el personal mèdic per fer front a l’allau de visites i evitar llistes d’espera excessivament llargues.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies