La Covid-19 a Nou Barris, en fotografies de Lorena Sopena

Can Basté exposa virtualment un recull de les instantànies de la jove activista

La veïna i activista noubarrienca Lorena Sopena exposa en els murs virtuals de Can Basté un recull d’algunes de les moltes fotografies que ha fet en les darreres setmanes, per immortalitzar escenes i escenaris inèdits fins ara. “Aquesta crisi ens ha deixat, i entenc que ens seguirà deixant, imatges tant icòniques com surrealistes; de les primeres mascaretes pel carrer, als Mossos d’Esquadra repartint mascaretes al metro, una realitat que sense esperar-ho se’ns va alterar, i ha canviat per complet els nostres paràmetres de vida i estabilitat, així com ha trencat la normalitat amb la qual vivíem, que sovint, podríem assenyalar com un problema de l’estructura en la qual s’ha sustentat el sistema.”, assegura des del web del centre cívic.

Més enllà d’aquestes imatges de la pandèmia, Lorena Sopena ha volgut visibilitzar el col·lectiu que més problemes ha tingut per confinar-se: les persones sense llar. Per aquesta raó, ha fet un seguiment a tres dels joves que han acampat prop de l’alberg de Nou Barris, a falta d’alternatives. Un fotoreportatge que ha publicat, en col·laboració amb Anna San Clemente a El Salto Diario. Ens ho explicava fa uns dies, en el seu testimoni a les Històries de Covid-es, i a l’exposició virtual de Can Basté hi podeu trobar algunes de les fotografies d’aquesta investigació i l’acompanyament que els ha fet Sopena i els companys de la xarxa de suport del 3 Voltes Rebel.

També ha volgut immortalitzar la part més positiva d’aquesta pandèmia: la solidaritat. “He fotografiat la gran i imprescindible tasca de la Xarxa de Suport del 3VR, i de la Xarxa de Teixidores de Nou Barris, que han abastit de mascaretes des de l’Hospital de Sant Pau, fins a les treballadores dels mercats del districte.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies