Un cap de setmana d’actes confinats contra la LGBTI-fòbia

El col·lectiu Nou Barris LGTBI convida a penjar pancartes als balcons i a unir-se a una cassolada aquest vespre

Demà es commemora el Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Es va triar el 17 de maig per recordar que aquell dia del 1990 l’Organització Mundial de la Salut va desclassificar l’homosexualitat com a malaltia mental. Aquest any no hi hauran manifestacions ni grans actes al carrer per l’estat d’alarma, i l’agenda reivindicativa s’ha adaptat a les circumstàncies.

Aquest vespre, les diverses entitats del món LGBTI han convocat a tota Catalunya una cassolada contra l’LGBTI-fòbia a les 20.30h, des dels balcons. En el cas de Nou Barris, s’afegeix la possibilitat d’apropar-se, complint les mesures de seguretat, a la plaça de la República.
El col·lectiu del districte, Nou Barris LGBTI organitza avui a les 19h, a més, una xerrada i un vídeo en streaming, a través del seu canal de Youtube, al voltant del tema del sexili, acrònim de sexual + exili. Volen obrir el debat sobre aquest terme, el sexili, que fa referència a la fugida que emprenen les persones LGTBI de zones rurals i petites viles cap a la gran ciutat amb la intenció de deixar enrere la pressió social i la discriminació, i trobar a l’àrea urbana anonimat i un cercle ‘friendly’. Seguint aquesta línia, l’entitat noubarrienca posa a debat també la necessitat de descentralitzar i desconcentrar aquestes àrees d’ambient típiques, com ara el ‘Gaixample’, la zona de l’Eixample coneguda per concentrar un gran nombre d’establiments orientats i regentats per persones del món LGBTI.

De cara a demà, fan una crida a penjar pancartes reivindicatives dels balcons. En el seu cas, el lema que han triat aquest any és “A #NouBarris, contra l’LGBTI-fòbia, responem totes!”

Dissabte:

19h Xerrada sobre el sexili.

20.30 h #Cassolada16M a tots els balcons, i a la plaça de la República (amb mesures de seguretat).

Diumenge:

Penja al teu balcó una pancarta!

13h Acte Polític online

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies