Carrers tallats al trànsit en favor dels vianants

L’Ajuntament tanca, entre altres, el passeig de Fabra i Puig cada cap de setmana a partir d’avui

Arran la desescalada del confinament i les noves mesures de prevenció que hem de respectar els ciutadans, entre elles la de mantenir la distància física de dos metres amb la resta de vianants, l’Ajuntament ha decidit tallar alguns carrers al trànsit. En el cas de Nou Barris, la principal novetat és que el passeig de Fabra i Puig  romandrà peatonal en cap de setmana i en dies festius, des de les 9h del dissabte a les 21h del diumenge, i com a mínim fins a finals de juny, quan s’estudiarà si s’allarga en el temps. Afectarà tot el passeig, des del carrer del Tajo fins a la rambla de l’Onze de Setembre.

El tall es farà amb tanques i senyalitzacions viàries, i només es permetrà el pas a residents, serveis i distribució urbana de mercaderies. La mesura afectarà diverses línies d’autobús. Per facilitar la mobilitat del transport públic, s’habilitarà el pas per carrers transversals. El veïnat guanyarà prop de 2,8 km lineals i 72.800 m2 de superfície reservats per al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva de la ciutadania, lliure de la circulació de vehicles.

Aquesta mesura garantirà que la represa progressiva de l’ús de l’espai públic es pugui fer de manera segura. Al mateix temps, es vol encaminar la mobilitat cap als objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), tot fomentant l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta.

El tall de Fabra i Puig s’afegeix als que s’han fet les darreres setmanes a Nou Barris. Hi ha cinc carrers tallats al trànsit de vehicles a motor cada dia, de 9 a 21h. Són:

  • A la Prosperitat: carrer de Pablo Iglesias, en el tram entre el carrer de Tissó i la via Favència.
  • A les Roquetes: carrer de Vidal i Guasch, i carrer de Simancas
  • Al Verdum: carrer de Casals i Cuberó i carrer de Font d’en Canyelles. E

A la resta de la ciutat, s’han alliberat del trànsit altres espais com la muntanya de Montjuïc, la via Laietana, l’avinguda Litoral, el carrer Gran de Gràcia i els eixos Creu Coberta-Sants, i Pi i Margall-passeig de Sant Joan.

L’Ajuntament ha fet la selecció seguint aquests criteris:

-Espais lliures que actualment pateixen una gran afluència de ciutadans realitzant activitats d’oci o esportives.
-Vies que connecten espais d’oci a l’aire lliure de la ciutat altament freqüentats per la ciutadania.
-Àmbits que tenen un caràcter estructural i que poden formar llargs recorreguts.
-Espais que quedin repartits per tota la ciutat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies