L’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris celebra el Dia del’Associacionisme Cultural

L’entitat organitza una xerrada online sobre el seu fons documental i la seva trajectòria

Des del 27 de maig de 2014, el 4 de juny està dedicat al Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC). La Generalitat de Catalunya així ho va declarar per tal de posar en valor durant la jornada, al pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.

L’efemèride se celebra amb un acte institucional i amb jornades de portes obertes de les entitats culturals. Aquest any, però, tot serà diferent per la situació de pandèmia i les fases de desconfinament. Tot i això, des de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris no han volgut deixar passar l’oportunitat de commemorar la jornada. Malauradament no podran dur-la a terme com havien planejat des de fa temps, ja que ara mateix no poden accedir a la seva seu situada a l’edifici de la via Favència, però han organitzat una presentació en streaming a partir del Facebook de l’entitat a les 19h.

La xerrada servirà per presentar l’arxiu, la seva trajectòria i tasca habitual, juntament amb alguns dels documents que conformen el fons històric. També compartiran algunes anècdotes històriques. En aquest sentit, tenen previst mostrar alguns vídeos dels anys 60 i documents dels inicis del moviment veïnal de Nou Barris, un associacionisme que precisament enguany compleix mig segle d’història i lluites.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies