L’Associació animalista Rescat estan desbordats per l’increment d’abandonament de gats

L’entitat acumula un deute de 7.000 euros de factures veterinàries durant l’estat d’alarma

Els voluntaris de Rescat van detectar un augment de gats al carrer des que va començar la pandèmia i el confinament. Així ens ho explicaven en l’entrevista que els vam fer a l’Històries de Covid-es. Ho atribuïen als falsos rumors sobre contagis de coronavirus i a la mort o malaltia de les persones cuidadores dels gats (o dels gossos, també), entre altres raons. Ara es troben desbordats, ja que en aquests tres mesos han rescatat un nombre similar de gats al que solen rescatar en tot un any.  “Molta gent no els pot mantenir perquè han perdut la feina, d’altres han emmalaltit i no els poden cuidar tot i que ho volen fer però no tenen prou forces. La majoria els han acabat derivant a familiars propers i d’altres ens els han ofert perquè els puguem cuidar”, afirma Pepi Fuentes de l’associació Rescat.

Rescat es dedica a rescatar els gats que es troben més indefensos i a controlar les colònies  de Nou Barris, a través de les esteril·litzacions, l’alimentació i la gestió d’adopcions dels felins.  Amb l’arribada del coronavirus l’entitat ha hagut de fer-se càrrec de 121 gats, quan abans tot just arribaven a atendre’n una desena. Denuncien que es troben al límit i demanen que l’Ajuntament s’hi impliqui, sobretot pel deute que acumulen en factures veterinàries. Per poder cuidar com cal els gats rescatats l’associació els ha de portar a un veterinari. Han arribat als 7.000 euros de deute. Segons Rescat, cada any l’Ajuntament pagava 120 esterilitzacions directament als veterinaris, una partida econòmica que no han rebut encara i que ara posa en perill la seva tasca amb els gats. Per això, fan una crida a la solidaritat i demanen aportacions al compte de l’entitat: ES36 2100 3050 80 2200173855.

D’altra banda, han hagut de resoldre el problema sobrevingut d’on deixar els gats rescatats. Han hagut de tirar pel dret i habilitar un espai al local magatzem per encabir-hi l’allau de gats que s’han vist obligats a gestionar aquests darrers mesos. L’espai on fins ara guardaven el material s’ha transformat en una petita protectora de gats, una situació que esperen es pugui normalitzar en les properes setmanes. Un dels motius d’aquest excés de gats s’explica perquè l’associació per primera vegada ha ampliat el seu radi d’acció i ha treballat a peu de carrer al barri de Torre Baró. La zona encara és especialment rural i a tocar del Parc de Collserola i això provoca que hi hagi moltes colònies de gats descontrolades. Dels 121 gats que Rescat ha gestionat aquests mesos 67 surten de Torre Baró.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies