SAP Muntanya es mobilitza pel reforç de l’atenció primària

La concentració al CAP Roquetes reclama, a més, inversió a l’equipament per garantir les mesures de prevenció

Les diverses entitats de l’àrea SAP Muntanya es van concentrar ahir davant el CAP les Roquetes per reclamar a les administracions el reforç de l’atenció primària. És una petició que reclamen des de fa anys però que ara creuen que és indispensable perquè els CAP han d’afrontar el seguiment i les seqüeles de la covid-19 i els possibles casos nous, a més de reprendre l’activitat programada que s’ha suspès en aquest temps de pandèmia. Una sobrecàrrega de feina per a la qual es requereix, diuen, un reforç de plantilles de cara a l’estiu, perquè es garanteixi l’atenció de 8 a 20h, i de cara al possible rebrot de la tardor. “Necessitem que els CAP funcionin a ple rendiment, cobrint tot l’horari de 8h del matí a 20h del vespre i que reforcin personal a l’estiu.”, reclama Trini Cuesta, del SAP Muntanya.

Durant la protesta, el veïnat de les Roquetes ha reclamat, a més, inversió per condicionar el CAP Roquetes a les noves mesures de prevenció. Es queixen que l’interior és massa estret per mantenir les distàncies de seguretat i que ara els usuaris s’han d’esperar a la plaça, sota el sol. Per tant, reclamen una ampliació del centre i, de moment, algun tendal per garantir espais d’ombra. “Hi ha moltes coses per les qual necessitem veure el nostre metge, i no podem estar aquí a ple sol, en aquesta plaça, que es cauran al terra les persones malaltes amb la tensió, el cor… I que no puguin entrar al CAP perquè no han preparat mampares, perquè el cap és petit, cal preparar les sales, es necessita una inversió mínima.”, ha assegurat Marcela Iturriaga, des de la vocalia de salut de l’AV Roquetes.

La protesta va reunir un centenar de veïns i alguns dels professionals del centre, i també va servir per retre homenatge al persona sanitari i a les víctimes de la pandèmia. És la quarta mobilització que convoca la coordinadora de SAP Muntanya, que continuarà les protestes a quatre ambulatoris més els propers dies. El proper dimarts ho farà al CAP Chafarinas, dijous als del Turó de la Peira i a Cotxeres, i finalment divendres al CAP Sant Andreu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies