Un punt d’assessorament veïnal telemàtic a Ciutat Meridiana

L’associació de veïns ajuda a gestionar tràmits i els ajuts a les famílies sense recursos

A partir d’aquesta setmana l’AV de Ciutat Meridiana acull un projecte per ajudar les famílies de la Zona Nord sense recursos. Des de l’entitat s’ha detectat que molts veïns necessiten suport per fer els tràmits telemàtics i sol·licitar les ajudes incloses dins la campanya Covid-19. L’atenció es fa de dilluns a divendres al local de l’associació, sempre amb cita prèvia. El servei només s’irromprà els dies que hi hagin programats desnonaments, la fins ara principal lluita de l’AV de Ciutat Meridiana.

Des de l’entitat es va detectar ben aviat que la manca de recursos tecnològics i de connexió de moltes famílies seria un problema per tramitar moltes de les gestions que principalment es fan per la via telemàtica per la covid-19. “Vam fer una diagnosi al barri per veure quines necessitats hi havia. – explica Filiberto Bravo, president de l’AV de Ciutat Meridiana – Vam comprovar que el tema dels aliments estava cobert per serveis socials, però calia ajudar les famílies a fer la declaració de la renta, donar-se d’alta a la seguretat social, demanar els ajuts per internet.” Segons l’entitat moltes famílies vivien angoixades per no poder ni saber com gestionar tots aquests tràmits. És per aquest motiu que van decidir engegar un projecte des de l’associació. “L’Ajuntament encara no ens ha acabat de donar el vist-i-plau, però hem decidit tirar pel dret, perquè el barri ho necessita –  comenta Bravo – Creiem que cal reforçar l’atenció per aquesta banda, tot i que des de l’Ajuntament se’ns ha dit que ja hi ha un servei contractat creiem que cal fer-ho des del veïnat.”

Voluntàries que assessoren sobre qualsevol tràmit

El servei es gestiona a partir de cinc persones voluntàries que assessoren els veïns per aconseguir des d’una còpia del padró a la renda mínima. En aquests primers dies s’estan formant les persones que atendran els veïns per dur a terme les diferents gestions. “Sol·licitar ajudes de pobresa energètica, ajudes al lloguer, assessorament en estrangeria, alimentació, tràmits per donar-se d’alta a la seguretat social… -explica Gladys Tantalian, una de les cinc voluntàries del punt d’assessorament- El que procurem és donar suport, gestionar l’estat d’ansietat que ara tenen les famílies per no tenir aquests recursos informàtics en ordre”.

Al mateix temps s’està condicionant el local de l’AV de Ciutat Meridiana amb mampares i altres sistemes per garantir les mesures sanitàries. “Ens hem assessorat a partir de les mesures que se’ls hi van passar al Casal de Barri de la Prosperitat per poder obrir l’equipament. Tot just hem començat ara i ja de bon matí hem rebut quatre o cinc trucades de persones que demanaven cita prèvia.”, comenta Filiberto Bravo.

Un servei que arriba per quedar-se un temps

Per a l’AV de Ciutat Meridiana aquest servei és molt necessari ara, però també de cara al futur. Des de l’entitat es plantegen el projecte com un servei a llarg termini, amb la intenció d’una continuïtat després de l’estiu. A més, des de l’associació s’estan organitzant altres projectes relacionats amb els recursos tecnològics i la infància.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies