Afectacions als vianants i el trànsit per les obres a l’estació de Maragall

Els treballs milloraran l’accessibilitat de l’intercanviador i s’allargaran fins al març de 2022 

Les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de la parada de metro de Maragall obligaran durant l’estiu a fer talls i desviaments de trànsit. També afectaran la circulació de vianants en la superfície per la construcció dels nous accessos.

En aquest sentit, es tancarà el vestíbul Ramon Albó durant la fase d’execució de la reforma i els intercanvis entre les línies 4 i 5 es farà en superfície. També hi haurà ocupació en vorera de la placeta d’accés al metro per a les casetes d’obra i els abassegaments.

Les obres s’allargaran fins al març de 2022 i, segons ha informat l’Ajuntament, s’hi faran els següents treballs:

​​Línia 4: Enderroc i substitució del vestíbul existent a Ronda del Guinardó. Aquest accés en l’actualitat només disposa d’accessos amb escales fixes, i se substituirà per un nou vestíbul que ocuparà el mateix lloc que l’actual (Ronda del Guinardó, núm. 235 en superfície) i tindrà dos accessos des del carrer amb escales fixes, un a cada vorera de la Ronda del Guinardó, més un ascensor. Els accessos des del vestíbul d’estació a cada andana es faran amb una escala fixa i una mecànica.

Línia 5: Enderroc i substitució del vestíbul existent a Ramon Albó. ​En aquest vestíbul es durà a terme una important reforma interior, però mantenint en allò bàsic l’actual estructura del vestíbul. Es mantindrà l’actual accés al carrer, format per una escala mecànica i una escala fixa. Es muntarà un ascensor de connexió carrer-vestíbul aprofitant l’obertura existent en la coberta. A l’interior del vestíbul, se substituiran les actuals escales d’accés a andanes, una fixa i una mecànica, per alliberar l’espai per a la instal·lació de l’ascensor de connexió vestíbul-andana. També es canvirà la ubicació de es barreres tarifàries i la cabina del cap d’estació, i s’enderrocarà parcialment l’antic mur de tancament de l’estació.

Intercanviador L4-L5: Adaptació del passadís de connexió entre ambdues línies. Substitució de les escales existents per rampes, de manera que el passadís esdevingui adaptat. Per altra banda, es projectaran dos ascensors per culminar l’adaptació de l’intercanviador de Maragall.

Recrescuts andanes L4 i L5 per fer-les adaptades:  Ajustos en planta i alçat de les cotes de l’andana, per tal d’eliminar els desnivells en vertical i horitzontal, tot respectant la zona de gàlib del tren, amb l’objecte de facilitar l’embarcament ​a persones usuàries amb diversitat funcional.​

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies