Nou Barris adequarà tres equipaments de proximitat com a casals comunitaris per lluitar contra la crisi de la covid-19

El Ton i Guida, el Casal de Barri de Torre Baró i el Centre Cívic Can Basté es reforcen amb material i acompanyament

L’Ajuntament adequarà tres equipaments de proximitat de Nou Barris com a casals comunitaris. Aquests espais funcionaran com a centres logístics i d’operacions, amb material d’autoprotecció i informàtic, espais físics per a reunions, suport organitzatiu i econòmic, i relació directa amb els serveis socials municipals.

El Centre Ton i Guida, el Casal de Barri de Torre Baró i el Centre Cívic Can Basté operaran com a centres de referència a disposició de les entitats i xarxes de solidaritat, i hi convergiran les persones professionals del mateix equipament, les associacions, i els serveis de les polítiques socials municipals. Sobre aquesta base, l’objectiu de l’Ajuntament és construir una infraestructura social que perduri de forma permanent, més enllà de la crisi de la covid-19.

Les entitats disposaran als casals comunitaris d’equips de protecció individual, productes d’higiene i desinfectants, punts de connexió a internet amb terminal per fer videoconferències, telefonia mòbil, terminal d’impremta per a cartellera i retolació i suport en disseny i producció, sales netes i desinfectades per fer reunions presencials, espai per a l’atenció de persones, emmagatzematge i transport de materials.

A més del suport material, els equipaments permetran la coordinació amb els serveis municipals que s’escaiguin, ja sigui per als recursos de les polítiques socials com també suport en d’altres tràmits i gestions municipals. Segons explica l’Ajuntament, amb la vista posada a enfortir les organitzacions veïnals i xarxes comunitàries més enllà de la pandèmia, en aquests equipaments també es podran organitzar com a espais de referència per a l’assessoria col·lectiva per a la realització de projectes comunitaris. Tanmateix, cada equipament podrà construir el seu projecte adaptat a les necessitats del seu barri.

La inversió de l’Ajuntament per a l’adequació d’aquests tres equipaments i una vintena més a la resta de la ciutat puja fins a 365.000 euros.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies