Respectem Collserola per evitar el risc d’incendis

Amb l’arribada de les altes temperatures i l’augment de les visites cal extremar les precaucions a la serra

L’arribada de l’estiu suposa un increment del risc d’incendis al Parc Natural de la Serra de Collserola. És per això que s’intensifiquen i s’activen diverses mesures per evitar possibles inconvenients. En aquest sentit, el cos de Bombers i la Guàrdia Urbana reforcen la seva actuació durant aquesta època per  vetllar perquè la muntanya es mantingui en condicions òptimes. Els camins i accessos al parc, així com l’estat dels hidrants, han estat revisats, i el parc de Bombers de Vallvidrera, estacional, també és obert per garantir una ràpida actuació en cas d’emergència. Juntament amb els parcs de la Vall d’Hebron, l’Eixample i Sant Andreu, recorren les zones de cobertura bàsiques de l’entorn forestal de la Serra de Collserola.

En aquestes àrees d’actuació, Bombers de Barcelona du a terme un dispositiu permanent, on realitzen tasques com ara recorreguts diaris com a element dissuasiu i de prevenció; i també fan reguardes preventives en funció dels valors de la velocitat del vent, la humitat relativa i la temperatura mitjana.

Cal recordar que en període d’alt risc d’incendi són prohibides activitats com:

  • Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat (cremar rostolls, marges i restes, focs d’esbarjo, etc.).
  • Llençar burilles i objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.
  • Llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.
  • La col·laboració veïnal en les propietats és igualment primordial. És molt important que aquestes estiguin en condicions de poda i neteja òptimes. La prevenció és bàsica per tal de minimitzar el risc.

A més, cal tenir en compte que no està permès d’acostar-se ni donar menjar a animals, com els porcs senglars, que poden arribar a mostrar actituds molt agressives i resultar un perill per a les persones. En cas de trobar-ne un, s’aconsella fer soroll i gesticular per allunyar-lo. El telèfon per a complicacions relacionades amb aquest aspecte és el 092.

També és important no fer malbé la natura, fent ús de corriols i tenint cura de conservar la flora. S’ha d’intentar deixar el parc tal com estava en el moment d’arribar-hi i respectar les altres persones que comparteixen l’espai. En aquest sentit, cal que els ciclistes circulin per les vies i camins permesos. Els itineraris estan assenyalats segons la seva dificultat.

En cas de dubte, podeu consultar les bones pràctiques al web del parc.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies