Les Roquetes i la Zona Nord tindran casal gratuït a l’agost en el marc del Pla de Barris

Ja han començat les primeres activitats d’estiu per a infants, adolescents i joves dins el pla “100% estiu”

El Pla de Barris ha reforçat enguany les activitats en els barris amb l’objectiu de garantir que infants i adolescents puguin participar en activitats de lleure educatiu al llarg de l’estiu.

Des de l’Ajuntament, s’està treballant per tal de detectar quins projectes podrien impulsar aquestes activitats, que també seran casals d’estiu gratuïts, en horari de 10 a 16.30h amb dinar inclòs durant el mes d’agost. L’objectiu d’aquests casals d’estiu és col·laborar amb altres iniciatives sorgides de les entitats dels barris per donar-les suport i ampliar l’oferta d’activitats d’agost. Es duran a terme als barris de les Roquetes, la Zona Nord, la Verneda i la Pau i el Besòs i el Maresme.

El pla extraordinari “100% estiu” preveu tota una sèrie d’activitats perquè tothom pugui gaudir de l’estiu i donar resposta a l’impacte social i econòmic que la covid-19 ha provocat en les famílies, que aquest estiu hauran de conciliar per recuperar vacances, dedicar més hores a la feina o buscar feina.

Enguany, el pla d’estiu té un pressupost de set milions d’euros, un 33,5% més que l’any 2019. D’aquest import, dos milions es destinen als barris d’acció prioritària.  Fins al moment hi ha 66.800 inscripcions registrades en les activitats, que s’aniran incrementant a mesura que passin les setmanes. A més, hi ha moltes activitats adreçades a adolescents i joves, que no requereixen inscripció prèvia.

El pressupost per a l’estiu no preveia cap limitació pressupostària a fi de poder adjudicar beques a totes les famílies que complissin els requisits. En total, 14.911 infants i joves rebran la beca per a les activitats d’estiu.

Durant els mesos de juliol i agost, més de seixanta equipaments de la ciutat obriran de manera excepcional per oferir activitats i donar més cobertura a les famílies durant l’estiu. En total, obriran 25 biblioteques de la ciutat, 20 centres cívics i 20 patis escolars.

Les activitats d’estiu són possibles, en gran part, gràcies a la tasca de més de cinc-centes entitats que gestionen les activitats i dels professionals que hi treballen. En el context de crisi social i econòmica provocada per la covid-19, es fa molt necessari per als monitors i les monitores disposar de recursos que els permetin fer un acompanyament pedagògic i emocional adequat.

En aquest sentit, s’han editat dues guies: la Guia de suport i orientacions pedagògiques i la Guia de recomanacions i recursos per a la gestió i acompanyament emocional de la infància i l’adolescència en espais educatius i de lleure.

Trobareu tota la informació sobre les activitats d’estiu al web barcelona.cat/estiu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies