La Coordinadora d’AV i entitats de Nou Barris reclama un pla social contra la crisi

Les associacions veïnals recuperen el lema de Nou Barris cabrejada “No és pobresa, és injustícia”

Aquesta setmana la Coordinadora d’AV i entitats de Nou Barris ha fet públic un manifest en què reclama un pla social a l’altura de les conseqüències socioeconòmiques que ha deixat i deixarà la Covid-19 al nostre districte. Al text, es recorda que ha estat el districte més afectat per la pandèmia, juntament amb la veïna Horta Guinardó, i asseguren que “Un cop més s’ha constatat que la salut té més a veure amb el codi postal que amb el codi genètic. Que les rendes baixes, les condicions laborals i d’habitatge i la insuficiència dels serveis públics afecten negativament la salut.” Més enllà de la malatia en si, denuncien els problemes que ha comportat el confinament per a la població noubarrienca. “Les escoles han estat tancades. Ha aflorat la nova i la vella pobresa. Hem assistit a molts problemes d’habitatge (assetjament, espais inadequats per al confinament…). Les residències de gent gran han deixat veure totes les seves carències. Una situació que ens ha tornat a mostrar que el vell lema reivindicatiu “No és pobresa, es injustícia” és més vigent que mai.”

Davant aquesta situació, els líders veïnals reclamen a les administracions un pla de xoc social: “Necessitem que tots els centres públics obrin urgentment i treballin a ple rendiment. No podem acceptar que amb l’excusa de l’estiu els CAP tinguin un horari limitat quan la pandèmia no està superada i ha quedat molta gent sense una atenció sanitària suficient. Necessitem un pla clar d’obertura d’escoles que tingui en compte la situació social i familiar de nens i nenes i que requereix una atenció compensatòria del temps perdut. Necessitem uns serveis socials que garanteixin una bona atenció a tothom i recursos per cobrir les velles i noves carències. Necessitem que es prenguin mesures per fer front al problema de l’habitatge.”

Foto de Joan Linux-9 Barris Imatge, que acompanya el text de la coordinadora veïnal.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies