Tornen avui els concerts del Festival de Blues de Barcelona a la Seu del Districte

El cicle farà pagar enguany els recitals, d’artistes de l’escena local, per controlar l’aforament

El Pati de la Seu del Districte acull avui el primer dels 12 concerts que porta enguany el Festival de Blues de Barcelona. Els organitzadors, els veïns de la Prosperitat que són darrere de Capibola Blues, han elaborat per a aquesta edició un cartell dedicada als músics barcelonins punters de l’escena blues, amb l’objectiu de donar-los suport en aquests moments complicats.

Els concerts tindran lloc de 20 a 22h, amb aforament per a 200 persones en seients assignats i, per primer cop a la història del festival, amb entrada anticipada ja que, per motius sanitaris, no es pot obrir l’espai gratuïtament al públic per evitar aglomeracions i tampoc es pot vendre a taquilla. El preu de les entrades serà de 5 euros i les podeu obtenir a partir del web del festival. Hi ha una excepció: el concert del 12 de juliol de Lluís Coloma Trio, que es farà també en el marc de L’Estiu, al Pati! i serà gratuït.

Els primers en estrenar el festival és avui a les 20h Big Dani Pérez  Four. Nascut a Barcelona el 1979, Dani Pérez és un dels més reconeguts artista de l’escena estatal en el camp de l’Jump Blues, Rock & Roll, Rhythm & Blues i Boogie Woogie. El seu aprenentatge comença cursant estudis de música clàssica fins que descobreix als saxofonistes dels anys 40, en el deixant d’Illinois Jacquet i la tradició “honker”, un estil intens i incendiari que es considera l’avantsala de l’explosió d’el Rock & Roll.
La seva carrera fins al moment està marcada per 2 fets clau. El primer és la seva incorporació, a mitjans dels 90, a la banda de Rhythm & Blues i Rock & Roll The Big Jamboree, que el converteixen en un referent d’aquest estil en l’escena espanyola. I això el porta al segon moment clau de la seva carrera: la incorporació a Los Rebeldes de Carles Segarra, que l’acaba consolidant al capdamunt.

La seva qualitat també l’ha portat a col·laborar amb figures mítiques de l’Rock & Roll i el Rhythm & Blues com Carl Perkins, Dale Hawkins, Billy Lee Reely i Koko Taylor, i amb reconegudes figures del panorama nacional en diferents estils: Seguretat Social, Loquillo, la Frontera, etc. Així mateix, ha participat en molts dels festivals més famosos a escala nacional i internacional, i la seva presència és habitual en els principals locals dedicats al blues a Barcelona. Actualmente compagina la carrera en solitari amb les col·laboracions amb Los Rebeldes i altres  artistes nacionals i internacionals.

La resta de la programació és la següent:

Dijous 2 de Juliol. Tina & Joe & Joan Pau Cumellas
Divendres 3 de Juliol. A Ciegas
Dissabte 4 de Juliol. Chino & The Big Bet
Diumenge 5 de Juliol. Sweet Marta & The Blues Shakers
Dilluns 6 de Juliol. The Flat Pack
Dimarts 7 de Juliol. The Suitcase Brothers
Dimecres 8 de Juliol. Lewis Enma & The Bcn Fireballs
Dijous 9 de Juliol. Wax & Boogie Rhythm Combo
Divendres 10 de Juliol. Los Brillantes (Chino, Ivan Kovacevic, Bernat Font i Albert Bello)
Dissabte 11 de Juliol. Barcelona Big Blues Band & Dani Nel·lo
Diumenge 12 de Juliol. Lluís Coloma Trio

Capibola Blues organitza el Festival de Blues de Barcelona des del seu inici, l’any 2003, i va néixer amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania la música d’arrel afroamericana. Un projecte que a través de diverses iniciatives i activitats ha sabut conjugar el seu afany divulgatiu amb una vocació formativa, lúdica i solidària, fidel a un esperit de compromís social, obert i participatiu en l’accés a la cultura.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies