Un rebost solidari entre les veïnes i els botiguers de Porta

40 famílies del barri reben cada setmana una cistella de productes

La xarxa de suport del barri de Porta gestiona un rebost solidari que abasteix de productes, bàsicament aliments, a 40 famílies. La meitat han estat derivades des dels serveis socials de la zona. Les donacions es fan amb la col·laboració d’una quinzena de comerços de proximitat del barri. Els veïns poden comprar productes a les botigues o fer una aportació econòmica. Una trentena de voluntàries de la xarxa passa setmanalment pels comerços per recollir totes les donacions. Tot plegat es complementa amb les cistelles de productes ecològics cedits per Ecocentral.

Cistelles solidàries

En un petit local, situat al costat de la seu actual de l’AV de Porta, es prepara cada dimecres i dissabte un total de 40 cistelles solidàries. Amb cita prèvia, les famílies que ho necessiten passen setmanalment a recollir els aliments i productes de primera necessitat. Una trentena de voluntàries de la xarxa de suport del barri s’encarrega d’organitzar la recollida dels productes als comerços i la posterior entrega a les famílies. “Ens encarreguem de trucar i preguntar  per les necessitats de cada família– explica Virginia Bueno, una de les voluntàries de la xarxa-. Dimecres i dissabte preparem les cistelles i passen a recollir-les en un horari que els hi donem”. Cada dimecres, a més, arriba un camió de productes d’Ecocentral amb cistelles de productes ecològics. La meitat de la càrrega es queda al barri i la resta es distribueix entre la xarxa de suport 3Voltes Rebel i la xarxa de suport de la Prosperitat.

Tiquets per adaptar les necessitats  

A banda d’aliments i productes higiènics, els veïns també poden fer aportacions econòmiques a les guardioles distribuïdes també entre els comerços de barri col·laboradors. “Hi ha persones que donen diners en efectiu – explica Antoni Samsó, un dels comerciants col·laboradors – i l’associació ho transforma en tiquets, perquè ho intercanviïn després per producte fresc.”  D’aquesta manera els diners aportats es queden a les botigues del barri, i les famílies s’hi adrecen per arrodonir les compres amb els vals de compra.  “Serveixen per ajustar les compres a les seves necessitats, i per a que comprin el que realment els cal, ja que nosaltres fem unes cistelles estàndards.”, comenta Esther Tamarit, una de les voluntàries.

Una cadena solidària

Tot plegat converteix el projecte en un motor de dinamització local que ajuda tant a les famílies com als petits comerciants del barri. “És com una cadena, ens va bé a nosaltres els comerciants i a les famílies que ho necessiten.”, comenta Susana de la Torre, una de les comerciants.

La intenció de la xarxa de suport és que aquest projecte tingui una continuïtat. A finals de juliol deixaran de rebre les cistelles d’Ecocentral, però continuaran fent amb la recollida de productes als comerços i la distribució de cistelles a les famílies al llarg de tot l’estiu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies